Verrassings-update: WiiWare Demo’s nu beschikbaar


In een vlaag van daadkracht heeft Nintendo of Europe vandaag – tegelijk met Nintendo Japan – demo’s van WiiWare-spellen toegevoegd aan het winkelkanaal. Wie geen Wii heeft zal niet meteen snappen wat daar zo bijzonder aan is, maar tot gisteren geloofde Nintendo simpelweg niet in speelbare demo’s. In het anderhalve jaar dat de WiiWare-service inmiddels bestaat kon je spellen alleen blind aanschaffen, hopend dat ze de moeite waard zouden zijn. Extra riskant omdat recensies van WiiWare-spellen moeilijker te vinden zijn dan recensies van reguliere Wii-spellen. Eerst uitproberen is de ideale oplossing, dus allen naar het winkelkanaal voor die gratis demo’s van NyxQuest: Kindred Spirits (leuk maar ietwat oppervlakkig platformspel), Bit.Trip BEAT (verslavend maar zooooo moeilijk) en Final Fantasy Crystal Chronicles: My Life as a Darklord (nog niet geprobeerd). Twee weken geleden maakte Satoru Iwata al duidelijk dat het gaat om een tijdelijk experiment. Nintendo onderzoekt of gratis demo’s helpen om meer spellen te verkopen. Ondersteun dit initiatief dus vooral als je in de toekomst meer speelbare demo’s wilt zien.

(Omdat alles nu eenmaal beter is in Japan zijn er in het Japanse winkelkanaal ook demo’s van World of Goo en Pokémon Rumble. Binnenkort ook in Europa?)

[games.blog forum]

Lees ook:Verrassing: mensen houden van gratis WiiWare demo’s
Lees ook:Nintendo doet test met demo’s voor WiiWare-spellen
Lees ook:De WiiWare-demo’s komen terug
Lees ook:Fraaie platformgame in het winkelkanaal: Robox
Lees ook:Vanaf morgen downloadbare demo’s op je 3DS

2 reacties op “Verrassings-update: WiiWare Demo’s nu beschikbaar

  1. Berend Jan

    hiep hiep
    .
    .
    .
    .
    hoera

      /   Beantwoorden  / 
  2. Donavan

    De World of Goo en Pokemon Rumble Demo’s zijn nu bij ons beschikbaar. Demo’s zijn echt goed, ik wist niet dat World of Goo zo leuk was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.