Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 14


In het *kuch* echte leven probeer ik juist mijn dagritme iets meer te verschuiven in de richting van vroeg opstaan. Dat valt nog helemaal niet mee kan ik jullie vertellen. En om mijn biologische klok nog wat verder van slag te brengen word ik in mijn minder echte leven, als diepzeeduiker op de Manaurische Zee, vanaf vandaag een echte nachtuil. Inderdaad trouw publiek, het is eindelijk zover. Ik heb mijn eigen zaklantaarn gekregen. Voortaan mag ik net zoveel nachtelijke duiken maken als ik wil.

(Misschien is dit een goed moment om uit te leggen dat de klok in Endless Ocean niet gelijk loopt met de echte wereld. Een dag duurt hier ongeveer een half uur. Mocht je geen zin hebben om zo lang te wachten, dan is er op de Gabbiano ook altijd de mogelijkheid om te slapen tot het weer licht of donker wordt).

Vol verwachting klopten onze hartjes toen Alfonso en ik de duistere dieptes tegemoet zwommen. 's Nachts duiken is spannend! Catherine had me verzekerd dat ik in de 'late uurtjes' hele andere zeebewoners zou tegenkomen dan overdag. Zoals de Japanse reuzenkrab bijvoorbeeld. Omdat het zo donker was en de zaklantaarn niet heel ver kan schijnen, zag ik hem pas op het allerlaatste moment, toen ik er al bijna tegenaan was gezwommen. Het was een aanblik die ik niet licht zal vergeten. Reuzenkrabben zijn monsterlijke beesten die, en ik citeer letterlijk uit het spel: 'wel vier meter lang kunnen worden'. Dat wordt vannacht weer de hele tijd controleren of er geen Japanse reuzenkrab onder mijn bed zit. Vroeg opstaan kan ik morgen wel vergeten.

Waar moest ik hem ook alweer raken voor massive damage?

Friend Code: 4556-9348-6421 | Het logboek van Kapitein Erik

Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 10
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 1
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 12
Lees ook:Eindelijk: spelbeelden uit Alan Wake
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 15

6 reacties op “Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 14

 1. Jason

  Wow… dat je nu pas de zaklantaarn hebt… dat is een van de eerste dingen die je in het spel krijgt! O:

    /   Beantwoorden  / 
 2. Xander

  Zit er ook een recepten boekje bij: Hoe maakt ik deze reusachtige krab het lekkerst klaar op mijn boot?

    /   Beantwoorden  / 
 3. kiara

  ik heb het spel uiteindelijk gekocht.
  en het bevalt me wel.
  ik heb uren zitten spelen(normaal doe ik dat niet maar ik kon het niet laten)en nu zit ik ongeveer even ver ;-)

    /   Beantwoorden  / 
 4. erik

  Gefeliciteerd Kiara, dus je hebt hem uiteindelijk toch gevonden?

  “ik heb uren zitten spelen(normaal doe ik dat niet maar ik kon het niet laten)en nu zit ik ongeveer even ver ;-)

  Langer blijven spelen dan je eigenlijk van plan was is altijd een goed teken! :p Dat doe je alleen bij leuke spellen.

  “Hoe maakt ik deze reusachtige krab het lekkerst klaar op mijn boot?”

  Dan heb je wel een flinke BBQ nodig. ;)

    /   Beantwoorden  / 
 5. kiara

  dankje wel :p

  Alleen zijn die voorwerpen wel heel moeilijk te vinden nog moeilijker dan ik dacht.:D

    /   Beantwoorden  / 
 6. Xander

  IK HEB MIJN WII TERUG.
  Ze hebben maar gelijk een nieuwe gestuurd.
  Was niet meer te repareren kennelijk.

  Mijn friendcode voor Ocean is:

  3993-3478-9364

  Erik ik heb je al toegevoegd. Geef ff een gil als je mij hebt toegevoegd.

  Nog meer mensen fc’s uitwisselen?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.