Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 12


De zee zit vol verrassingen. Op herhaaldelijk aandringen van mijn assistente, Catherine, zwom ik vandaag nietsvermoedend door het gebied dat 'de lagune' heet. Radiohead speelde hun onvergetelijke evergreen Paranoid Android, afgewisseld met het rustgevende geluid van mijn eigen onderwater-ademhaling.

Klanten waren er niet vandaag. Ik dobberde helemaal alleen in de zee en ik mocht doen waar ik zin in had. Eigenlijk een beetje zoals mijn hele leven er uitziet. Om toch nog wat richting te geven aan deze belevenis besloot ik een vis te achtervolgen. Een blauw/geel gestreepte Keizersvis die me van rechts inhaalde leek me wel geschikt. Achter hem zou ik blijven zwemmen tot er iets interessants gebeurde. Vrijwel onmiddellijk dook het beest een duistere grot in. Dapper watertrappelde ik hem achterna.

En wat er toen gebeurde…

Mijn zuurstofmasker viel bijna uit mijn mond van verbazing toen ik zag hoe de grot er van binnen uitzag. Hij was minstens twintig meter hoog en opvallend donker. Het enige licht kwam van een paar heldere stralen blauw zonlicht die door gaten in het plafond naar binnen vielen. Het was eigenlijk om stil van te worden, maar juist op dat moment was Thom Yorke gearriveerd bij het allermooiste stukje. Terwijl ik door die magische sprookjesgrot zweefde zong hij: 'From a great height, rain down from a great height'. Ik voelde letterlijk kippenvel, en dat gebeurt me niet vaak bij computerspellen. In grote witte letters verscheen op het scherm dat ik in de 'Blue Hall' was aanbeland.

De paranoïde Keizersvis kreeg intussen in de gaten dat iemand hem achtervolgde en kwam nieuwsgierig aan me snuffelen. Ik aaide het beestje over zijn rug en gaf hem wat te eten. Dat is een geweldige manier om vrienden te maken, heb ik gemerkt. Niet alleen de Keizersvis begon me kopjes te geven, ook een kudde Koraalvlinders stoof op het voer af en voor ik het wist was ik van alle kanten omsingeld door nieuwsgierige vissen. Ze zijn niet zo intelligent als, zeg, een Nintendog, maar de vissen in Endless Ocean doen absoluut meer dan alleen doelloos rondjes zwemmen. Ze lieten duidelijk merken dat ze me lief vonden (of dat ze honger hadden, dat kan natuurlijk ook) en de rest van de duik bleven de Keizervis en de Koraalvlinders constant in mijn buurt.

Een paar minuten zweefde ik op die manier in diepe verwondering door de Blue Hall, in volledige harmonie met de vissen en de natuur en de hele wereld om mij heen. Tot het moment dat mijn aandacht werd getrokken door iets glimmends op de bodem van de zee. Ik zwom er naar toe en zag wat het was, namelijk… iets glimmends. Een klein wit fonkelend sterretje op een anemoon. Niks bijzonders. Maar nog voordat ik teleurgesteld verder kon zwemmen, verscheen er een aanwijzing op het scherm dat ik nu op + moest drukken om 'in te zoomen'.

En zowaar, plotseling verscheen er een levensgroot en hypergedetaileerd stuk zeevloer op mijn televisie met graphics die veel mooier waren dan het spel zelf. In plaats van een fonkelend sterretje lag er nu een medaille, die ik op kon rapen. Het zag er erg goed uit, maar toch had ik gemengde gevoelens bij deze kunstmatige manier van inzoomen. Het verstoorde nogal ruw de illusie van realisme, om eerlijk te zijn. Ik denk dat ik liever zou zien dat eventuele medailles gewoon los op de zeevloer liggen, meteen zichtbaar. Zelfs al zou dat dan misschien wat minder mooi zijn. Wel bedacht ik me dat dit een fantastische manier was om bedriegelijk mooie screenshots te maken.

Hoe dan ook. Over de radio raakte Catherine danig opgewonden van het feit dat ik een zeldzame medaille had gevonden. Ze spoorde me aan om zo snel mogelijk terug te keren naar de Gabianno, dus het was tijd om afscheid te nemen van al mijn nieuwe vriendjes. Een beetje weemoedig zwom ik terug naar het echte leven.

Weet iemand trouwens waar ik in dit spel mijn Friend Code kan vinden?

- Het logboek van Kapitein Erik

Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 5
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 16
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 6
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 3
Lees ook:Kijk dit: het Super Mario Bros. aquarium

17 reacties op “Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 12

 1. Wouter

  ben je de dolfijn nog niet tegengekomen?
  en over die Friend-Code dat moet ik zelf ook nog uit vinden maar volgens mij op de boot bij één of ander ding dat eraan hangt ofzo.
  mischien wat verwarrend…

    /   Beantwoorden  / 
 2. Ralph

  Je vindt je Friend code linksonder op de boot bij een soort trapje. Daar moet je gewoon een keer verbinding maken met Nintendo Wi-Fi connection en dan kun je je Friend code altijd vinden bij “confirm Friend code”.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  Dat is niet zo moeilijk. Je moet naar de boeg van je schip lopen. In de railing van je schip zit een poortje. Daar moet je voor gaan staan en kun je een menu openen. Een van de opties in het menu is het bekijken van je friendcode. Daarnaast kun je ook mensen toevoegen. Ik zal vanavond even mijn friendcode bekijken en hier posten.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  *hehehe* Op precies hetzelfde tijdstip als Ralph jouw vraag beantwoord! Toevallig!

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ralph

  Ja! Ik zal hier ook nog een keer mijn Friend Code posten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. erik

  De boeg van de boot is de achterkant? Ik dacht altijd de voorkant? Maar nu jullie het zeggen weet ik al welk trapje jullie bedoelen, ik zal er vanavond even naar kijken. :)

    /   Beantwoorden  / 
 7. Kikujiro

  De boeg is de voorkant. Ralph bedoelt het trapje/hekje linksonder van het TV scherm (als je de boot van opzij ziet). Dit is volgens mij hetzelfde punt waar gasten altijd aanmeren met hun waterscooter.

    /   Beantwoorden  / 
 8. Kikujiro

  Links = bakboord trouwens.

    /   Beantwoorden  / 
 9. kiara

  Het spel trekt mij zo aan he!
  ik ben naar Game Mania geweest en daar heb ik dat spel niet gevonden.
  mischien andere keer:(
  Maar ik ga het hebben het lijkt supertof!!:)

    /   Beantwoorden  / 
 10. erik

  Endless Ocean kan inderdaad lastig te vinden zijn. Waar ik woon lag hij nog maar bij één winkel. Maar succes! Ik hoop dat je hem toch binnenkort een keer tegenkomt.

    /   Beantwoorden  / 
 11. Antylopix

  Ik heb het spel gister gekocht en wat vind ik het tof zeg! Ik volg een beetje de verhaallijn en heb nu net m’n camera gekregen… gelijk een duik genomen om te kijken of ik wat mooie plaatjes kon schieten en jemig wat zijn die foto’s mooi geworden!

    /   Beantwoorden  / 
 12. Amber

  Mooie tekening

    /   Beantwoorden  / 
 13. erik

  Ja Antylopix, ik heb de verhaallijn tot nu toe nog niet heel erg gevolgd. Ik heb het spel al twee weken en nog steeds geen camera. Ben drukker bezig geweest om op eigen houtje de zee te verkennen en klanten rondleiden onderwater.

  Maar verdorie, ik wil die camera ook. Misschien moet ik toch wat vaker Catherine’s hints opvolgen.

  Amber: bedankt :) Blij dat je dat vindt, ik had zelf nogal twijfels over deze.

    /   Beantwoorden  / 
 14. Kikujiro

  @ Erik/Ralph
  Mijn friendcode is: 5843 7151 9171

    /   Beantwoorden  / 
 15. Antylopix

  Ik dacht eerst altijd: Wat tekent Erik dat haar altijd lelijk, maar nu ben ik erachter gekomen dat het haar van die gozer gewoon lelijk is xD

    /   Beantwoorden  / 
 16. friso

  ik heb het spel een dag en ik heb al lang een camers lol

    /   Beantwoorden  / 
 17. Xander

  Erik mijn complimenten. Ik lees je Endless Ocean logboek altijd met veel plezier…ga zo door!

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.