Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 10


Het is nacht. Niet alleen buiten maar ook boven de Manaurische zee. Net heb ik een CD teruggevonden waarvan ik dacht dat ik hem kwijt was en de zee klotst tegen de boeg van de Gabbiano. Lichtelijk wanhopig bedenk ik me dat #9. Kodomotachi eigenlijk óók thuishoort op die inmiddels angstaanjagend lange lijst MP3's die ik beslist een keer als duik-soundtrack wil hebben. Waar ga ik de tijd vandaan halen om nog 9.537 keer te duiken?

Alsof het nog niet druk genoeg is komt er ook nog een E-mail binnen van ene Marina Horta. Of ik misschien tijd heb om haar een onderwater-rondleiding te geven? Natuurlijk! Mail ik terug. Kom maar meteen dan geef ik u een grand tour om nooit te vergeten. Handenwrijvend leun ik achterover. Nu zullen we het beleven. Iedereen weet dat mijn assistente Catherine het nooit goed vindt als we in het donker willen duiken. Mij verbiedt ze altijd om 's nachts het water in te gaan. Dat is te gevaarlijk.

Maar dan blijkt dat ik mevrouw Horta heb onderschat. 'Wat zeg je? Je hebt geen nacht uitrusting? Oh geen probleem, dan gebruiken we toch gewoon mijn apparatuur.' En voordat Catherine kan protesteren trekt ze me al de zee in.

Lees verder voor een grand tour die ik niet snel zal vergeten.

De 'apparatuur' bestaat voornamelijk uit een waterdichte zaklantaarn. Hoe die ons precies gaat beschermen tegen Jaws, Het Monster Van Loch Ness en alle andere onderwater-gevaren waar Catherine me al die tijd voor heeft gewaarschuwd, ik weet het niet.

Ik zal me er maar niet druk om maken. Catherine overdrijft sowieso altijd. Wat weet zij nu van gevaar? Ze heeft zelfs nog nooit gezwommen. Catherine is zo bang van water dat het angstzweet haar al uitbreekt als ze alleen maar naar water kijkt (en vervolgens raakt ze in paniek van al die zweetdruppels). Ik weet niet of marinebioloog wel het meest geschikte beroep is voor iemand zoals zij, maar zo staan de zaker er nu eenmaal voor. En als ik mezelf een professionele duik-instructeur wil noemen, dan moet ik me ook zo gedragen: dapper en met verstand van zaken. Laat ik Marina anders eens iets intelligents vertellen.

Maar voordat ik mijn mond kan openen is hij al opengevallen. Van verbazing. Wat ziet de zee er 's nachts mooi uit! En kijk! Daar zwemt een maskerwimpelvis! Was dat niet de vis die Marina graag wilde zien? Ik zwem er nog wat dichter naar toe. Het is hem inderdaad. Voordat ik zelfs maar kan wijzen heeft Marina hem ook al opgemerkt. In tegenstelling tot sommige andere klanten is ze meteen enthousiast. Tijdens ons gesprekje op de boot vertelde ze nog dat ze 'ooit' een maskerwimpelvis had gezien in 'een televisieprogramma' en nu leuk het haar 'wel leuk' om hem eens in het echt te zien. Ik had met andere woorden 'niet echt' hoge verwachtingen, maar hoor haar nu eens. Een 'levensveranderende ervaring' vond ze het.

Het is niet mijn bedoeling om in herhaling te vallen, maar ik moet het toch nog een keer melden: de zee ziet er 's nachts onwaarschijnlijk mooi uit. Alles is zo anders. Vissen en witte plankton-beestjes lichten mysterieus op in het licht van de zaklantaarn en verhogen het avontuurlijke gevoel. Het is alsof ik weer die droom heb waarin ik een vreemde planeet verken in mijn pratende ruimteschip.

Ondertussen komen we het ene na het andere maskerwimpelvisje tegen. Marina Horta veert iedere keer op. Hier maken we de geboorte mee van een harcore maskerwimpelvissen liefhebster. Na afloop zal ze me vertellen dat vandaag de mooiste dag van haar leven was. Ik sluit me daar bij aan. Deze nachtelijke duik was verreweg mijn mooiste Endless Ocean-ervaring ooit. Ik moet snel ook ergens een zaklantaarn vinden. Na vannacht weet ik niet of ik nog wel overdag kan duiken.

Soundtrack: Aphex Twin IZ-US

Het logboek van Kapitein Erik

Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 11
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 14
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 283
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 13
Lees ook:Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 3

6 reacties op “Endless Ocean: logboek van Kapitein Erik: dag 10

 1. Wouter

  Ik moet dit spel ook maar snel kopen, een vriend heeft het al en ik heb het ook al eens bij hem gespeeld.
  Ik vond het toen al héél leuk!
  Leuk trouwens dat je weer begonnen bent erik :D

    /   Beantwoorden  / 
 2. Shitbull55

  En dan zeggen ze ook nog dat de Wii niet genoeg ‘donkere’ games heeft…

    /   Beantwoorden  / 
 3. Wouter

  Heb vandaag trouwens ook Endless Ocean gekocht!

    /   Beantwoorden  / 
 4. maaike

  ik zit heel erg te twijfelen tussen endless ocean en mario strikers charged football.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Wouter

  Neem Endless Ocean!!!
  (Maar dat moet je natuurlijk gewoon zelf weten)

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.