Onder de indruk van Ninja Gaiden DS


Als Team Ninja niet oppast wordt Ninja Gaiden: Dragon Sword later dit jaar (in Amerika en Japan, Joost mag weten wanneer het spelletje naar Europa komt) volledig over het hoofd gezien. We lezen er nog steeds verontrustend weinig over en de titel lijkt ook totaal niet te leven onder DS-bezitters. Misschien dat dit nieuwe filmpje daar verandering in brengt? Ik moest na afloop in ieder geval mijn onderkaak weer oprapen van de grond, wat een spektakel!

De graphics zijn verbazingwekkend, het is gewoon moeilijk om te geloven dat dit zich écht allemaal afspeelt op het schermpje van een DS. Hoe krijgen ze het voor elkaar?

Het is ook goed om te zien dat Team Ninja geen enkele poging heeft gedaan om het spel wat toegankelijker (lees: makkelijker) te maken voor het grote publiek. De vijanden blijven maar komen en tonen ook absoluut geen medelijden met Ryu. Hij wordt meteen van alle kanten aangevallen en moet constant op zijn tenen lopen om in leven te blijven. Heerlijk!

Die touchscreen controls worden op deze manier veel meer dan een eenvoudige gimmick. Je hebt de extra precisie gewoonweg nodig om te overleven.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Barnyard Blast komt naar DS dankzij gamesites
- Viva Piñata DS: nu ook met screenshot

Lees ook:Als je deze Ninja Gaiden Sigma 2 reclame niet begrijpt…
Lees ook:TMNT Video Game kale demonstratie video
Lees ook:Itagaki: PSP geen handheld, mijn kids willen een Wii spel
Lees ook:Nintendo maakt nieuwe Metroid voor de Wii… met hulp van Team Ninja
Lees ook:Ninja Gaiden 3 bestaat

7 reacties op “Onder de indruk van Ninja Gaiden DS

  1. Mark

    Echt geweldig!
    Maar wat je zei klopt wel, het leeft niet echt (Ook aan het aantal reacties te zien) maar echt een must have als het zo goed uit de soep komt!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sjuul

    Wat jullie zeggen Erik en Mark. Ik ben zelf nogal overdonderd door de beelden uit dit filmpje. Ik wist niet dat Ninja Gaiden DS er net zo uitzag als de allergoedkoopste PS2 games – maar dat is een rasecht compliment. De animaties zijn verbluffend.

    Maar ben ik de enige die het wat eentonig lijkt?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Altasia

    Deze game kan me gestolen worden snap niet waar jullie zo positief over zijn.

    Komt bij mij over als een redelijk onbestuurbaar spel. En kan iemand me vertellen waarom dit spel iedere keer op pauze gaat als er nieuwe vijanden in beeld komen, want dit haalt toch een soort van de snelheid uit het spel.

    Moet wel toegeven dat het er voor de DS redelijk uitziet

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Ziet er grafisch erg mooi uit. Heb je trouwens op japanprobe.com het artikeltje over de 6 weirdste DS games al gelezen? Nummer 3 en 6 kende ik nog niet.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “En kan iemand me vertellen waarom dit spel iedere keer op pauze gaat als er nieuwe vijanden in beeld komen, want dit haalt toch een soort van de snelheid uit het spel.”

    Vermoedelijk zitten we naar een tutorial level te kijken. En aangezien je alleen het onderste schermpje ziet zou op het bovenste schermpje dan wat uitleg staan wat snel wordt doorgeklikt.

    Dat is de beste reden die ik kon verzinnen. Anders is het gewoon raar.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Mithrandir

    Het is inderdaad een tutorial level aangezien ook wordt aangegeven of je op de vijand moet tikken, slashen, etc.

    Overigens redelijk basic graphics hoor. Op de characters na is alles pre-rendered.

    FF7 deed dit ook al zo op de PSX :)

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Ja en Resident Evil ook. :p Maar toch vind ik dit er wel heel erg netjes uitzien. Het is allemaal zo scherp! Ik dacht eerst dat dit de beelden van twee schermen op elkaar geplakt waren, tot ik me herinnerde dat je voor deze game de DS op z’n zij moet vasthouden. Was Resident Evil DS ook al zo mooi?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.