Viva Piñata DS: nu ook met screenshot


Vandaag komt Rare met het eerste plaatje van Viva Piñata DS. Dit zijn dus wéér die pre-rendered graphics waar Rare zo dol op is en waardoor alles er uitziet alsof het van glimmend plastic is gemaakt. Je moet er maar net van houden. Het is hier gelukkig nog niet zo erg als in Donkey Kong Country en aan reacties op messageboards elders merk ik dat veel mensen dit (onbegrijpelijk!) een aantrekkelijke look vinden. Waarschijnlijk dus een verstandige beslissing van Rare, zelfs als ik het er persoonlijk niet uit vind zien.

In de nieuws-sectie van hun website licht Rare het spel nog wat verder toe en dat klinkt gelukkig wel veelbelovend. "Dit is een volledig Viva Piñata die in je broekzak past. Niet alleen zitten alle papieren beesten uit de Xbox 360 versie ook in deze versie, we hebben ook een paar nieuwe toegevoegd om het interessant te houden voor mensen die al bekend zijn met de serie."

Viva Piñata DS wordt door Rare zelf ontwikkeld en deze DS-versie krijgt ook een paar nieuwe speelstanden waaronder eentje die inhaakt op de tekenfilms. In deze Episodes stand zal het vooral draaien om de hoofdrolspelers uit die serie. Het kan bijna niet anders of daar worden de fans heel erg gelukkig van.

Het spelen gebeurt grotendeels via de stylus (verrassing!) en net als op de Xbox 360 kunnen spelers online Piñata's uitwisselen. Het klinkt zowaar alsof Rare overal aan heeft gedacht. Ik hoop voor de Piñata's dat deze release wat minder geruisloos voorbij gaat dan Gruntilda's Revenge een paar jaar geleden.

Bron: Rare

Zie ook:
- Dragon Quest 4, 5 & 6 naar de DS
- Als de doelgroep niet naar Viva Piñata komt…

Lees ook:Het hoesje van Viva Piñata
Lees ook:Ze komen terug: Viva Piñata 2 – Trouble in Paradise
Lees ook:Als de doelgroep niet naar Viva Piñata komt…
Lees ook:Word ook vrolijk met de nieuwe Viva Piñata trailer
Lees ook:Geweldig! Banjo Kazooie 3 in aantocht

3 reacties op “Viva Piñata DS: nu ook met screenshot

  1. Kikujiro

    “Ik hoop voor de Piñata’s dat deze release wat minder geruisloos voorbij gaat dan Gruntilda’s Revenge een paar jaar geleden.”

    Inderdaad. Sabre Wulf voor de GBA ook niet te vergeten trouwens… zonde zonde.

      /   Beantwoorden  / 
  2. IR

    Zelfs als het wat tegenvalt lijkt het me nog een heel tof spel. Laat maar komen!

    P.S. Heb je al een volgende megaman gekocht/gespeeld?

      /   Beantwoorden  / 
  3. MNC

    Hmm, pre-rendered op de SNES snap ik wel. Maar ik heb liever realtime 3D.

    Met pre-rendered bedoel je toch 3D poppetjes animeren en dan met sprites in het spel zetten, zoals Donkey Kong Country toch?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.