Barnyard Blast komt naar DS dankzij gamesites


Barnyard Blast is een parodie op de Castlevania-serie… met een varken in de hoofdrol! Dat klinkt al meteen interessant en het ziet er op een handjevol screenshots ook erg leuk uit. Maar het feit dat er een 2D platformgame naar de Nintendo DS komt -van een onbekende ontwikkelaar- is op zichzelf natuurlijk nog niet zo heel erg interessant. Het is vooral de ontstaansgeschiedenis van het spelletje die zo hartverwarmend is.

De Thaise ontwikkelaar Sanuk Software was op goed geluk naar de GDC beurs vertrokken om een paar van hun eigen spellen te laten zien. Tot nu toe heeft de studio zich vooral bezig gehouden met het testen en lokaliseren van spellen voor andere studio's, maar zoals dat gaat wilden ze nu ook weleens hun eigen ideëen uitwerken.

Aanvankelijk was er niet erg veel belangstelling voor hun stand, maar toen kwam, al bijna tegen sluitingstijd, internetjournalist Brandon Sheffield langs om hun spellen te bekijken. De titels die hij daar zag lieten een positieve indruk achter, in het bijzonder Barnyard Blast. Hij schreef erover op zijn website InsertCredit en een paar andere websites (DS Fanboy, DS-X2) namen het verhaal over.

Ik had geen enkele van die websites ingeschat als een "grote" website (niet van hetzelfde kaliber als IGN, Gamespot of 1UP), maar onderschat nooit de kracht van een kleinere gamingsite, blijkbaar! Want dankzij die drie artikelen is Sanuk er nu wel in geslaagd om een uitgever voor Barnyard Blast te vinden in Europa en Amerika, aldus de makers zelf. Het spel wordt nu dus daadwerkelijk uitgebracht voor de DS, en dat allemaal dankzij drie internetjournalisten.

De geweldige subtitel van het spel (Swine of the Night) heeft Sanuk zelfs gestolen uit de kop die Eric had verzonnen voor zijn verhaal op DS Fanboy.

Bron: InsertCredit

Zie ook:
- Het Pokémon Dagboek dag 6: Ik was zo trots op mijn Pokebeestjes
- Viva Piñata DS: nu ook met screenshot

Lees ook:Arkanoid DS komt met arcade controller
Lees ook:Itagaki: PSP geen handheld, mijn kids willen een Wii spel
Lees ook:Onder de indruk van Ninja Gaiden DS
Lees ook:Gametrailers reviewt Blast Works
Lees ook:Arkedo Series: 01 – JUMP eindelijk (al drie weken) beschikbaar voor PS3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.