Itagaki: PSP geen handheld, mijn kids willen een Wii spel


Interviews met Tomonobu Itagaki -altijd met zonnebril- blijven amusant. De geestelijk vader van DOA en Ninja Gaiden heeft voor een spelontwikkelaar een zeldzaam uitgesproken mening en is in tegenstelling tot de rest nooit bang om zijn voorkeur uit te spreken. Vechtserie Tekken "sucks," de Xbox 360 is de beste console en de Nintendo DS is de beste handheld.

Joystiq: Een paar maanden geleden heeft u gezegd dat u liever spellen voor de DS zou ontwikkelen dan voor de PSP, omdat de DS populairder is. Maar u heeft eerder ook gezegd dat u altijd spellen wilt ontwikkelen voor de krachtigste hardware. De Nintendo DS is toch niet de krachtigste handheld?

Itagaki:: Zoals ik het zie… de PSP is een console, geen handheld. Ik vind het een console.

Joystiq: Maar bent u van plan een spel te maken voor de PSP?

Itagaki: Nee.

Daar heeft hij zich mooi uitgewurmd, maar later in het interview komen we achter de echte reden voor zijn mysterieuze voorkeur voor de Nintendo DS…

Joystiq: Bijna iedere ontwikkelaar die we spreken zegt dat hij bezig is met een project voor de Wii. Heeft u ook al plannen?

Itagaki:: We doen heel veel research, meer kan ik daar op dit moment niet over zeggen. Alhoewel, ik wil er ook nog wel aan toevoegen dat mijn kinderen graag willen dat ik een spel voor de Wii maak. Om eerlijk te zijn, Ninja Gaiden: Dragon Sword is vooral ontstaan omdat mijn kinderen vroegen of ik een spel voor de DS wilde maken.

Joystiq: Misschien zouden we uw kinderen moeten vragen om hun vader vaker lastig te vallen, dan kregen we meer Team Ninja spellen op andere spelcomputers.

Itagaki: Dat lijkt me een goed idee.

Bron: Joystiq

Zie ook:
- Onder de indruk van Ninja Gaiden DS
- Barnyard Blast komt naar DS dankzij gamesites

Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Ninja Gaiden DS filmpje
Lees ook:Nieuwe trailer Wii U actiespel Devil´s Third
Lees ook:Ninja Gaiden DS ziet er goed uit
Lees ook:Kijken: Itagaki’s nieuwe actiespel met geweren

2 reacties op “Itagaki: PSP geen handheld, mijn kids willen een Wii spel

  1. Nteractive

    Wat volgt?? Xbox 360 en PS3 zijn geen consoles maar supercomputers??? laat me niet lachen. PSP IS een handheld. Maar jah, voor de rest, laten we hopen dat hij geen wii-game maakt omdat al de rest dit ook doet. Niet dat ik geen ninja spel zou willen spelen op men wii, maar als ze het maken omdat al de rest het ook doet, is het nooit zo goed als wanneer ze het doen omdat ze dat willen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mithrandir

    Hij heeft anders redelijk gelijk ..een echte handheld is de PSP nou ook weer niet.

    Als je met een goede screen brightness intensief game is de accu binnen 3 uur leeg. Dat is gewoon ronduit schraal te noemen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.