Voorlopers van de Wiimote


Normaal gesproken houdt Nintendo dit soort dingen liever verborgen voor het grote publiek, daarom is het redelijk uniek dat Nikkei Business Magazine een foto mocht afdrukken van vier afgewezen Revolution controller prototypes. Soms zie je al duidelijk de eerste karaktertrekken van de uiteindelijke Wiimote, maar er zitten ook een paar hele bizarre creaties tussen waarvan ik geen idee heb hoe ze zouden moeten werken.


(Grote versie)

Helemaal links ligt al een duidelijke afstandsbediening die met één hand bediend kan worden. Op de knoppen-layout na zat Nintendo hier al heel erg op het goede spoor. En rechtsonder zien we, schat ik, een voorbeeld van Nintendo’s pogingen om een motion-sensor controller voor twee handen te maken. De vorm is vreemd, maar de layout van de knoppen nog bijna identiek aan die van de GameCube controller.

Rechtsboven komen we pas echt in heel vreemd gebied: een rechthoekige controller met een scharnier in het midden! Was de beweging van die scharnier bedoeld om games mee te besturen, of zat er aan de achterkant van linkergedeelte soms een controlstick? Het ding prikkelt absoluut de verbeelding…

Maar het is nog niet half zo prikkelend als de grote oranje controller met de ster in het midden. Was dit een serieus ontwerp voor de controller? Je kan het je bijna niet voorstellen. Ik kan alleen maar gokken dat de motion sensors hier ook in zaten zodat het leeuwendeel van de besturing plaats vond door het ding te kantelen in je handen. Voor de rest zitten er alleen maar drie onhandig geplaatste knopjes op en natuurlijk die gigantische ster in het midden.

Een fascinerende blik achter de schermen die vooral erg nieuwsgierig maakt naar wat voor concepten er nog meer bedacht zijn.

Bron: Nintendo Revolution Blogspot

Zie ook:
- Het weerkanaal is er
- Europese datums Wing Island en Kororinpa
- Ook sterren voor Virtual Console aankopen
- Online met Pokémon: nog meer friend codes!
- Filmpjes van slechte Ubisoft games

Lees ook:Vreemde trailer voor een vreemd spel: Statik
Lees ook:Klassieke Sega games op de Revolution?
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 31
Lees ook:Hands on met de Revolution dev. kit
Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen

4 reacties op “Voorlopers van de Wiimote

 1. Bou

  die oranje ster is echt lelijk. Als dat de controller was geworden zou ik nooit een Wii kopen XD. Die rechtsonderin is inderdaad wel erg identiek aan de gamecube.

    /   Beantwoorden  / 
 2. The Dude

  Die ster is fantastisch, maar ik begrijp dat ze voor de Apple-look zijn gegaan.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Bou

  maar als controller lijkt me die ster niet handig.

    /   Beantwoorden  / 
 4. HAHA

  @ Bou.. tuurlijk nie, mogool… :P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.