Klassieke Sega games op de Revolution?

Afgelopen maandag was Reggie Fils-Aime een half uurtje aanwezig in een Amerikaanse vestiging van McDonalds om een paar potjes MarioKart DS te spelen tegen de aanwezige Nintendo-fans.

Daarbij liet de beste man zich ook ontvallen dat spelontwikkelaar Sega de mogelijkheid van de Revolution om klassieke Nintendo-games te downloaden erg interessant vindt. Harde uitspraken deed hij natuurlijk niet, maar het is wel interessant om te lezen.
Ook toen deze mogelijkheid net onthuld werd door Nintendo, kwam er al heel snel een dergelijke reactie van Sega. Blijkbaar ziet het bedrijf het wel zitten om ook klassieke Sega games aan te bieden voor download. En dat is goed nieuws! Voor ons als spelers (hoe meer klassieke games hoe beter wat mij betreft) en ook voor Sega zelf (een bijna net zo grote back-catalogue als Nintendo, logisch dat ze daar best nog wat aan willen verdienen).

In ander nieuws vertelde Reggie ook nog dat de "shell" van de Revolution controller (een omhulsel waarmee je die afstandsbediening kunt veranderen in een "gewone" controller) sterk op de huidige Wavebird controller van de Gamecube zal lijken. Maar dat was eigenlijk al zo’n beetje wat iedereen verwachtte.

Zie ook:

Hoe bevalt de Revolution controller?
Eerste officieel aangekondigde Revolution spel vindt uitgever
Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution

Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Nintendo heeft geen behoefte aan 3rd party klassieke spellen op de Revolution?
Lees ook:MCV zegt: eind maart nieuwe Revolution details
Lees ook:Revolution-column van Reggie
Lees ook:Exclusief nieuw Sonic spel voor Revolution

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.