Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 8

Nog 22 nachtjes slapen.

De derde en laatste nieuwe power-up in New Super Mario Bros is het blauwe schild. Een redelijk zeldzaam voorwerp dat je maar heel af en toe te pakken krijgt. Volgens mij ben ik hem nog nooit “in het wild” tegen gekomen. Hij zit alleen soms in de speciale vraagtekenblokken die over de kaart heen reizen. En je kunt hem te pakken krijgen in de speciale Toad Houses die her en der verspreid staan.

Het blauwe schild is dus letterlijk een blauw Koopa schild. Niets meer en niets minder. Als je hem opraapt trekt Mario het schild aan, en zoals bij een echte Koopa Troopa zit het dan op zijn rug. Het nut ervan wordt pas duidelijk zodra je begint te rennen. Op het moment dat Mario genoeg snelheid heeft verzameld trekt hij zijn hoofd, zijn armen en zijn benen in het schild en schiet hij helemaal weggedoken in het schild door de levels heen. Net zolang als je de ren-knop houdt ingedrukt. Het ziet eruit alsof je een gewoon leeg Koopa schild zelf hebt weggetrapt, alleen zit je er nu zelf in.
En net als bij een echte Koopa schild kun je in deze vorm ook eenvoudig alle vijanden omver maaien. In die zin is het zeker een nuttige power-up, hij maakt je onkwetsbaar. Het probleem zit hem eerder in de besturing. Om te beginnen heb je zelf bijvoorbeeld geen invloed op de snelheid. Het blauwe schild schiet gewoon weg, en het enige dat je vanaf dat moment nog kunt doen is springen. Zelf lopen of snelheid bepalen is er niet meer bij. Het wordt dus een kwestie van goed opletten en je sprongen goed timen. Nog irritanter is dat je niet van richting kunt veranderen. Vaak botst het blauwe schild ergens tegenop, en stuitert dan de tegenovergestelde richting op zonder dat je daar zelf invloed op hebt. En het gaat zo snel, voordat je goed en wel in de gaten hebt wat er gebeurde ben je alweer een heel stuk achteruit gegaan in een level.

Nu klinkt dat allemaal heel negatief, en dat is ook weer niet terecht. Het blauwe schild is beslist een leuke power-up, alleen niet heel erg nuttig. Als ik er toevallig eentje te pakken krijg reis ik meestal terug naar een makkelijk level dat ik al eerder een keer heb gehaald. Om daar daar vervolgens voor m’n eigen plezier doorheen stuiteren met het blauwe schild. Het geeft een behoorlijke adrenaline kick.

Maar om het blauwe schild te gebruiken in een nieuw level waar je nog niet bekend bent is eigenlijk pure zelfmoord. Het eindigt bijna altijd in een bodemloze put. En dus schiet het blauwe schild misschien een beetje zijn doel voorbij. Het is een leuke bonus-feature, maar geen nuttige power-up die je helpt tijdens je queeste.

Lees ook:Zalig nieuw New Super Mario Bros filmpje
Lees ook:Amerikaanse versie Super Mario Kart naar Wii U eShop
Lees ook:New Super Mario Bros screenshots
Lees ook:Snik. Blauwe schilden in Mario Kart 7
Lees ook:Mari0 is Mario met een Portal Gun – deze keer écht

6 reacties op “Aftellen naar New Super Mario Bros, dag 8

  1. Adam

    dat blauwe schild vind ik wel een vette toevoeging

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gilermo

    eej erik omdat je het spel al uitgespeeld hebt wil ik je dit wel zeggen als je alles wat je met mario hebt gedaan met luigi wil doen dan moet je wanner je start moet drukken om het spel te spelen moet je L+R+A doen en dan ben je luigi

      /   Beantwoorden  / 
  3. Adam

    eej erik waarom zet je altijd zo een eten papiertje erbij?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Anne

    Yum…
    Duck…
    Ja.. ik denk dat ik ‘t weet.
    Diepvrieseend.
    Lekker? =)

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “eej erik omdat je het spel al uitgespeeld hebt wil ik je dit wel zeggen als je alles wat je met mario hebt gedaan met luigi wil doen dan moet je wanner je start moet drukken om het spel te spelen moet je L+R+A doen en dan ben je luigi”

    Dat kreeg ik ook van het spel te horen toen ik hem had uitgespeeld. ;) Maar ik vind Mario beter besturen.

    “eej erik waarom zet je altijd zo een eten papiertje erbij?”

    Ik heb een lucratief sponsorcontract afgesloten!

    “Yum…
    Duck…
    Ja.. ik denk dat ik ‘t weet.
    Diepvrieseend.
    Lekker? =)”

    Mis. :p Het is YumYum noodlesoup, duck flavor. Ik vind hem lekker maar hij is wel heel erg pittig. Als je iets te snel eet krijg je meteen een enorme hoestaanval.

    Het begint me wel op te vallen dat ongezonde producten VEEL mooiere etiketten hebben dan gezonde producten. Gezonde producten hebben meestal niet eens echt een etiket, alleen een prijsstickertje van de supermarkt.

      /   Beantwoorden  / 
  6. midas

    het is wel nuttig als becherming gewoon onder indrukken en er kan je niks gebeuren

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.