Mari0 is Mario met een Portal Gun – deze keer écht


Huh? Alweer een filmpje over Super Mario Bros. met een Portal-gun? Zoiets hadden we toch al eerder gezien? Dat klopt helemaal, maar dit is niet zomaar een filmpje. Wat je hieronder ziet is een trailer. Een work in progress. Wat betekent dat het deze keer echt gaat gebeuren. Iemand werkt aan een SMB-remake waarin Mario beschikt over een Portal-pistool. En het ziet er fantastisch uit! De portals reageren precies zoals portals horen te reageren. Als Mario dus een Koopa-schild in de oranje portal schopt, dan komt die er bij de blauwe met dezelfde snelheid weer uit. En net als Chell kan hij enorme sprongen maken door zich van grote hoogtes in een portal te laten vallen. Het spel wordt op deze manier natuurlijk wel belachelijk simpel, maar toch kan ik niet wachten om alle trucjes uit dat Dorkly-filmpje zelf na te spelen.

Volg de voortgang van Mari0 op deze site. Coming soon als gratis downloadbaar pc-spelletje. Volgens de maker zelfs met multiplayer: “play simultaneously with as many friends as you can connect joypads to your PC, with everyone having their own Portal gun!”


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Mega Man 9 met een Portal Gun
Lees ook:Robots met portal guns in Portal 2 co-op trailer
Lees ook:Eerste Portal 2 DLC exclusief voor de Razer Hydra-controller
Lees ook:Super Mario Bros. with a Portal Gun
Lees ook:Indiegame Gateways lijkt op Portal, maar dan in 2D en nóg ingewikkelder

4 reacties op “Mari0 is Mario met een Portal Gun – deze keer écht

 1. Gulzt

  naja, wat gaaf!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Inno Vation

  De maker houdt al rekening mee, dat de advocaten van Nintendo binnenkort op de stoep staan.
  .
  “Are you amazed at how awesome we are? Are you angry one of our games set your computer on fire? Are you Nintendo and want to send us a cease and desist letter?
  .
  Click here to email us!”

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   In de praktijk valt dat best mee. Het internet staat vol met Mario-klonen. Zelfs Super Mario Crossover bestaat nog steeds! Zolang de makers geen geld vragen voor hun eerbetonen doet Nintendo meestal niet moeilijk.

     /   Beantwoorden  / 
 3. G.Mark

  totaal geweldig

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.