Zalig nieuw New Super Mario Bros filmpje

Men zegt weleens dat Mario het startpunt is geweest van het complete platformgame genre. Maar terwijl ik naar dit nieuwe filmpje kijk realiseer ik me dat Super Mario Bros eigenlijk een genre op zich is. Er is geen enkel ander platformspel dat hier op lijkt. Natuurlijk, in andere spelletjes kan ook gerend en gesprongen worden. Maar het gestoei met Koopa-schilden, van de onderkant tegen een platform beuken om vijanden te verslaan en het constante groter/kleiner worden door de paddestoelen te gebruiken is allemaal minstens zo kenmerkend voor de serie.
Dit spel wordt briljant. Ik vind het gewoon jammer dat het filmpje is afgelopen voordat hij die bloem heeft kunnen pakken op het einde. Zo bevredigend is het om alleen maar te kijken hoe iemand een power-up opraapt. Het wachten is bijna ondragelijk. Ik was ook bijzonder gecharmeerd van het stukje waarin hij een Koopa-schild heen en weer laten stuiteren tussen twee blokjes en op die manier een overdreven grote cactus omver hakt. Klassieke Mario-actie, en toch ben ik die specifieke situatie nog nooit eerder tegen gekomen.

Bekijk het filmpje nu zelf op: YouTube

Zie ook:
- New Super Mario Bros interview
- En wederom nieuwe New Super Mario Bros screenshots
- New Super Mario Bros verschijnt in Amerika op…
- Japanse New Super Mario Bros releasedatum (maand)
- De laatste New Super Mario Bros scan uit Famitsu
- New Super Mario Bros moeilijk. YES!
- Het Animal Crossing: Wild World dagboek met illustraties

Lees ook:Veel New Super Mario Bros. screenshots uit de Famitsu
Lees ook:Japanse verpakking New Super Mario Bros wordt GEEL
Lees ook:Dit is de wereldkaart van New Super Mario Bros.
Lees ook:Classic *SPOILER* level in Brawl
Lees ook:Amerikaanse New Super Mario Bros boxart

3 reacties op “Zalig nieuw New Super Mario Bros filmpje

 1. jinjo

  hallo waar is het filmpje?

    /   Beantwoorden  / 
 2. m

  Er staat toch echt de volgende tekst :P

  “Bekijk het filmpje nu zelf op: YouTube”

  klik op het linkje? :)

    /   Beantwoorden  / 
 3. erik

  Juist. Voor de overzichtelijkheid probeer ik linkjes altijd zoveel mogelijk ONDER de tekst te plaatsen. Ik heb zelf altijd een hekel aan teksten waar om de 3 regels een link tussen de tekst staat, vandaar.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.