Gamen op zonne-energie


Meestal scroll ik verveeld verder als Tiny Cartridge (een site rondom de Nintendo DS) weer eens een draagtasje of ander nutteloos accessoire heeft gevonden om over te schrijven, maar dit ding is te cool om te negeren: een AC adapter met zonnepaneel! Hij heeft stekkertjes voor de DS, de PSP, de iPhone en ook een standaard USB aansluiting. Hij kan gewoon in het stopcontact zoals iedere andere AC adapter, maar het bijzondere aan dit ding is dat hij je handheld dus ook oplaadt zonder stopcontact… zolang de zon schijnt. Hij heeft zelfs een ingebouwde batterij om zonne-energie op te slaan. Leg hem overdag in de vensterbank en gebruik hem ‘s avonds als draagbaar stopcontact. Ik zou er één willen als…

…hij ook in Nederland werd verkocht. Voorlopig is de Multi AC Adapter alleen te koop in Japan (voor omgerekend ongeveer 25 euro). Zelfs als je er één zou bestellen heeft hij dus een stekker die niet in Nederlandse stopcontacten past. Nu is de zon weliswaar regiovrij, maar op regenachtige dagen is het toch wel makkelijk om een back-up achter de hand te hebben.

Ook wordt er nergens vermeld hoe lang het duurt om de interne batterij volledig op te laden met het zonne-paneel. Ik vrees dat dat weleens tegen kan vallen, maar alles bij elkaar toch een erg coole gadget.

[g.forum]

Lees ook:Sony kondigt officieel Slimline PS2 aan
Lees ook:Nintendo komt met officiële (glanzend witte) wireless router
Lees ook:Zo sluit je een headset aan op de Switch
Lees ook:de Blob kopen voor 10 euro?
Lees ook:Losse PS3 controllers $49.99

13 reacties op “Gamen op zonne-energie

  1. Piratus

    Hahaha,Ik wist nog dat ik vroeger altijd mijn handheld in de zon deed doordat ik dacht dat je dan weer heel even kon gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. berend jan

    Je kan ook voor 1,60 een converter stekkertje kopen bij de handyman :) .

    Ze verkopen ook vaak van dit soort dingen bij de Aldi ofzo.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    Net wat BJ schrijft… die verloopstekkertjes kun je bij de Handyman of een soortgelijke winkel wel kopen/bestellen. 25 euro vind ik niet bepaald goedkoop eigenlijk…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Erik

    Ja okee… maar ik denk dat ik hem niet graag genoeg wil om hem helemaal uit Japan te bestellen. Extra verzendkosten en weer een onhandige converter ertussen is het me niet waard. Maar als iemand besluit een Europese versie te maken zou ik toch wel belangstelling hebben. Als je hem heel heel heel heel vaak gebruikt haal je die 25 euro er uiteindelijk wel uit door eenzelfde bedrag op je energierekening te besparen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      *krijgt briljante ingeving*
      .
      Stekkerdozen met zonnepaneel! Nooit meer een elektriciteitsnota…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Erik

        Dude, zulke briljante ingevingen moet je niet zomaar gratis op het internet zetten! Ik zou onmiddellijk een patent aanvragen als ik jou was. ;)

          /   Beantwoorden  / 
  5. Wouter

    Wie zegt dat die draadjes die uit de plaatjes lopen wel daadwerkelijk met elkaar verbonden zijn XD

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kars

    Zit er ook een aansluiting op voor de eerste DS a.k.a. de koelkast-ds? Had die destijds gekocht, drie weken later kwam de lite uit;) handig.. Nu wacht ik maar op de 3DS.
    Maar da’s best een fancy dingetje. Als ik teveel geld zou hebben zou ik hem laten importeren, nu vind ik dat ietsje te onhandig..

      /   Beantwoorden  / 
    1. berend jan

      Ik heb ook de DS mario Kart versie die inderdaad 4 weken voor de Lite uitkwam :(

      En ik ga ook niet upgraden ik wacht in iedergeval nog 1,5 week tot ik weet hoe en wat de 3DS is…

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kars

        precies, nu ik weet dat die 3DS in de maak is, wacht ik liever op het echte werk dan dat ik nu een verbeterde versie van mijn mooie grijze blokkendoos koop:)

          /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Als het goed is wel ja. Dat schreef Tiny Cartridge althans: compatible met alle versies van de DS. Ik heb mijn DS Phat al vanaf het begin en nooit spijt van gehad. Het enige waar ik van baal is dat ik geen DSiWare-spelletjes kan downloaden. Maar zoals iedereen al zegt: je zou wel gek zijn om nu nog een nieuwe DS te kopen. (Met een beetje geluk bevat deze adapter tegen de tijd dat er een Europese versie wordt gemaakt ook een stekkertje voor de 3DS. ;) )

        /   Beantwoorden  / 
  7. Ricardo

    euhm je heb universele stekkers tegenwoordig dus dat is geen probleem meer gewoon die er op klikken en klaar

      /   Beantwoorden  / 
  8. Erwin

    Leuk idee, jammer van de uitvoering. Het zonnepaneel is een Mono-kristallijn. Heeft naast zijn grote voordeel (geen directe zon nodig voor volledig vermogen) een groot nadeel: het weinig geleverde stroom. Het opladen van de accu zal volgens mij echt heel lang duren…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.