Een weekje Reken Training – dag 5


Hiertoe aangespoord door de trouwe lezers van deze website heb ik vandaag een PlayStation Portable Slim & Lite aangeschaft. En potverdrie, WipEout Pure is wel een verslavend spelletje zeg. Ik wilde het 'even testen' en plotseling was het kwart over twee. 's Nachts!

Het goede nieuws is dat we daarom vandaag iets nieuws gaan proberen. (Een leuke manier om te zeggen dat ik gewoon ben vergeten mijn 'Weekje Reken Training' verhaal te schrijven). Zijn jullie er klaar voor? Terwijl ik dit schrijf ga ik live verslag doen van mijn dagelijkse oefeningen met Professor Kageyama. Spannend, is het niet?


De Professor lijkt er van overtuigd dat ik de wekker heb gezet om midden in de nacht naar zijn les te komen. Ik zal hem maar niet vertellen dat ik uren bezig ben geweest met een ontzettend niet-leerzaam racespelletje op de computer van de concurrent.


Tja, wat is het punt van een dagelijkse test als je hem niet dagelijks doet? Natuurlijk ben ik er altijd! Het duurt maar een paar minuten en het voelt echt als een nuttig begin van de dag.

Al deze Engelse tekst is trouwens het grootste nadeel aan dit spel. Voor jou en ik is het natuurlijk geen probleem. Wij weten zo ook wel dat 'addition' en 'subtraction' staat voor 'optellen' en 'aftrekken'. Maar denk eens aan alle basisschoolleerlingen en grootouders voor wie Reken Training ook een fantastisch product had kunnen zijn. Erg veel tekst is het niet (en door op goed geluk te klikken kun je een heel eind komen), dat maakt het extra jammer dat Nintendo niet even de moeite heeft genomen om een Nederlandse vertaling te maken.


Ondertussen ben ik al doorgestroomd naar de tweede fase, maar de sommen zijn, zoals je ziet, nog steeds goed te doen.


*Kuch* Een beetje overdreven voor de foto. Dit is wat er soms nog steeds gebeurt. Ik schrijf een duidelijk herkenbare 5 en het spel denkt dat ik een 4 bedoel. Gelukkig geeft de Professor je wel meer dan genoeg tijd om fouten te herstellen. Het is geen onoverkomelijk probleem, maar jammer blijft het.


Met al dat gefotografeer en geschrijf heb ik vandaag niet zo'n beste tijd. De professor zal wel teleurgesteld zijn, vrees ik.


Wat een optimistische man is het toch. Ik vraag me af of het mogelijk is om hem echt boos te krijgen? Misschien als ik expres alle antwoorden verkeerd invul? Laten we dat eens proberen! Nu ik toch bezig ben met een gek experiment kan dat best.


Oef, hij is niet boos maar teleurgesteld. Dat is stiekem altijd het ergste. Om dit goed te maken zal ik de volgende ronde (iedere dagelijkse sessie bestaat uit drie rondes) extra goed mijn best moeten doen. Excuseer. Jullie begrijpen dat ik even geen foto's kan maken.


(Terwijl ik verder klik naar de volgende ronde geeft de professor mij nog wat peptalk).


Bah, de streefscore net niet gehaald. Ik denk dat Kageyama evengoed wel tevreden zal zijn. Hoop ik.


Ah gelukkig! Een vreugdesprongetje, zo ken ik hem weer. Hij is zijn vertrouwen in mij nog niet verloren.


Zoals jullie zien heb ik elke dag trouw mijn oefeningen gedaan. Het zijn hele simpele sommen (later worden ze wel moeilijker, ik heb al even gegluurd), en hooguit een paar minuten werk. Als je zin hebt in nog meer rekenen kun je extra oefenen met de beroemde honderdcellenmethode, maar dat is niet verplicht. De "daily practice" neemt heel weinig tijd in beslag en geeft toch een fijn gevoel van voldoening en vooruitgang.

En dat was dat! Laat ik dan nu maar heel snel gaan slapen. Welterusten kids.

Zie ook:
- Een weekje Reken Training – dag 4
- Een weekje Reken Training – dag 3
- Een weekje Reken Training – dag 2
- Een weekje Reken Training – dag 1

Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 1
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 2
Lees ook:Een weekje Rekentraining – dag 6
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 4
Lees ook:Professor Kageyama is jarig

Eén reactie op “Een weekje Reken Training – dag 5

  1. Kars

    Wat een aardige man^^ had ik maar zo’n wiskundedocent gehad!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.