Een weekje Reken Training – dag 2


Toen ik vanmiddag de handleiding van Professor Kageyama's Reken Training doorspitte, stuitte ik op dit citaat:

"De tijd die benodigd is om een honderd-cellenrekenoefening te voltooien, is net zo belangrijk als het geven van de juiste uitkomst. Voor het voltooien van een honderd-cellenoefening zou je niet meer dan twee minuten nodig moeten hebben."

Twee minuten!? Ik doe er bijna vier over!

Professor Kageyama leek zich niet echt zorgen te maken. Hij vond alweer dat ik mijn dagelijkse oefening very well had gedaan. Als ik het morgen weer zo well zou doen, achtte hij me zelfs al geschikt voor het volgende level.

Het was fijn om te zien dat iemand nog zoveel vertrouwen in me had, maar toch liet die tekst uit de handleiding me niet met rust. Ik wist dat ik het beter moest kunnen. Om dat te bewijzen laste ik vanavond een extra oefensessie in.

Het geheim van de honderd-cellenoefening, zo bleek na een tiental pogingen, was in de eerste plaats om netjes te schrijven. Oeps. Nu ik specifiek bezig was om zo snel mogelijk te rekenen, werd het pijnlijk duidelijk waar ik al die tijd zoveel tijd aan verloor. Niet aan het rekenen, daar was ik goed genoeg in. Het probleem zat hem in mijn slordige vijven die door de handschriftherkenning werden aangezien voor vieren. Ook mijn negens vielen niet altijd perfect uit, waardoor het spel ze nogal eens als enen registreerde. Zodra ik mezelf aanleerde om alle getallen goed en duidelijk op te schrijven, werden mijn eindtijden sneller en sneller. Totdat het me, zojuist, enkele minuten geleden, eindelijk lukte. 1:54 Baby! Laat dat tweede level nu maar komen!

(Whoa, honderd sommen in minder dan twee minuten. Dat is eigenlijk helemaal zo slecht nog niet. Misschien is er zelfs nog hoop voor mijn hersenen).

Zie ook:
- Een weekje Reken Training – dag 1

Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 1
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 4
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 5
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 3
Lees ook:Een weekje Rekentraining – dag 6

3 reacties op “Een weekje Reken Training – dag 2

  1. DK

    dit spel moet ik kopen
    als jij nog hoop krijgt
    dan hoop ik dat er ook hoop is voor mij
    want rekenen is voor mij moeilijk!

      /   Beantwoorden  / 
  2. oscar

    voor mij ook ik ben heeel slecht in hoofdrekenen :$

      /   Beantwoorden  / 
  3. rick

    hmm ik heb nog morgen en over morgen de cito

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.