Nintendo’s officiële tijdlijn voor The Legend of Zelda


Dit is hem dan, de tijdlijn van de Legend of Zelda-serie. Nu weet ik ook wel dat het internet vol staat met dit soort schema’s en grafieken, de één nog vergezochter dan de ander, maar deze schijnt afkomstig te zijn van Nintendo zelf. IJverige fans vonden hem in Hyrule Historia. Je weet wel, dat koffietafelboek dat sinds gisteren te koop is in Japan.

Zoals je ziet is Nintendo’s officiële tijdlijn nog veel ingewikkelder en vergezochter dan alles wat zelfs de meest fanatieke fans konden bedenken. Het begint overzichtelijk genoeg, maar vanaf Ocarina of Time gaat de tijdlijn verder in drie verschillende dimensies.

 • A Link To The Past is wat er met Hyrule gebeurde toen Link verloor van Ganon.
 • Majora’s Mask is wat er gebeurde nadat Link Ganon versloeg en terugreisde in de tijd om als klein jongetje verder te leven.
 • The Wind Waker is wat gebeurde toen Link besloot om oud te blijven en dus niet terug te reizen in de tijd.

Krankzinnig! Die laatste optie was niet eens een mogelijkheid in OoT. Nadat Ganon was verslagen stuurde prinses Zelda je simpelweg terug naar je eigen tijd. Daar was geen discussie over mogelijk. “Now go home Link. Regain your lost time. Home… where you are supposed to be.” Over achterblijven in de toekomst werd niet eens gesproken.

Aan de andere kant is het wel een soort van  grappig hoe er na al die jaren nog nooit een vervolg is gemaakt op Zelda II voor de NES. Die kus achter het gordijn is dus het laatste wat we ooit van Link hebben vernomen.

[g.forum]

Lees ook:Nintendo’s officiële Zelda-boek krijgt een Engelse vertaling
Lees ook:Zelda groter, moeilijker en uitdagender dan ooit. Met Ganon!
Lees ook:Link nog steeds hoofdrolspeler in tweede DLC BotW
Lees ook:Trailer voor Zelda-boek Hyrule Historia
Lees ook:Een Zelda avontuur in Minecraft

Eén reactie op “Nintendo’s officiële tijdlijn voor The Legend of Zelda

 1. G.Tom

  *ZWARE SPOILER ALERT*
  Ik had het wel mooi gevonden als bij Skyward Sword, toen Zelda zich in slaap toverde, dat ze *niet* wakkerwerd. Dan zou chronologisch het vervolg voor *die* Prinses Zelda, Zelda II zijn. Ook omdat in Zelda II je een oeroude Zelda moet redden die daar al, en hier komt ie, *duizenden jaren slaapt*

  Dat had ik echt vet gevonden.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.