Nintendo’s Brain Training in de strijd tegen dementie

Nintendo’s spel Brain Training heeft een gunstig effect op ouderen die aan dementie lijden. Het spel zorgt weliswaar niet voor genezing, maar kan wel helpen om de geest van patienten te stimuleren. In het Uchida ziekenhuis in Kyoto, op de speciale afdeling voor dementerende patienten, zijn tien Nintendo DS’s aanwezig, en die zijn bijna altijd uitgeleend.

Japanse doktoren raden oudere mensen nu zelfs officieel aan om het spel te kopen. Het houdt de geest actief, en het stelt patienten in staat bij zichzelf een diagnose te stellen. Het spel brengt precies in kaart hoe scherp de geest van de speler nog is, en kan oudere spelers op die manier het gevoel geven wat meer grip op hun eigen situatie te hebben.
Dokter Takeshi Kihara, een neuro-psycholoog in het Uchida ziekenhuis zegt: "Het spel zal dementie niet genezen, maar het is wel een goede stimulatie. Zeker voor oudere mensen die op zichzelf wonen."

Isamu Shishido, een 67 jarige gepensioneerde zegt er bijvoorbeeld over: "Ik wil niet eindigen als een gestoorde oude man! Ik speel Brain Training iedere dag voordat ik ga slapen."

Van Brain Training zijn 3,34 miljoen exemplaren verkocht in minder dan een jaar tijd, terwijl het spel alleen nog maar in Japan is uitgebracht. Het bevat een serie IQ-tests en puzzeltjes, waarmee spelers kunnen testen hoe scherp hun eigen geest is. Volgende maand verschijnt Brain Training voor het eerst in Amerika. Voor Europa staat de titel (en zijn kleine broertje ‘Big Brain Academy‘, gericht op kinderen) voorlopig gepland voor het tweede kwartaal van 2006.

Bron: Next Gen

Zie ook:
- New Super Mario Bros interview
- Contact, een ongebruikelijke Action RPG, komt naar Amerika
- Japanse DS Lite launch vs. Xbox360 launch
- Komt Ouendan naar Europa? Uh…
- Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk
- Een Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:Animal Crossing verkoopt 4x beter dan Nintendo had verwacht
Lees ook:Nintendo: Brain Training-achtige casual games komen ook naar de 3DS
Lees ook:Satoru Iwata’s kadootje voor het publiek
Lees ook:Brain Training. 19 mei. Nederlandse vertaling. Budget prijs.
Lees ook:Brain Training 2 trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.