Kirby gaat back to basic in zijn laatste spel op de Wii


Hij ziet er niet zo vrolijk en creatief uit als Kirby’s Epic Yarn van een paar maanden geleden, maar hij lijkt me stiekem wel leuker om te spelen. Kirby Wii (ongetwijfeld een werktitel) is Kirby zoals je gewend bent: zuig vijanden op, neem hun eigenschappen over, vecht aan het einde van het eerste level tegen Whispy Woods. Zo hoort het. Dat is de Kirby-traditie. Ik zie een paar nieuwe ideeën (kaarsen om donkere grotten te verlichten, zwevende waterblokken, paleizen die gedeeltelijk instorten als je de pilaren sloopt), maar het oogt vooral heel erg vertrouwd. Na een lange rij experimentele spellen zou Kirby’s DreamLand 4 misschien een goede titel zijn. Dan weten de fans ook meteen waar ze aan toe zijn.

In navolging van Mario kan Kirby Wii ook door vier spelers tegelijk worden gespeeld. De cast is verassend: Kirby’s aartsvijand King Dedede en zijn hulpje Waddle-Dee vechten opeens zij aan zij met Kirby mee. Wie zou deze keer dan de slechterik zijn?

[g.forum]

Lees ook:Dit bestel je in Nintendo’s officiële Kirby Café
Lees ook:eShop betaalkaartjes gespot op Nintendo’s site, ook al in de winkel?
Lees ook:Nintendo rent al naar zijn advocaten!
Lees ook:Scan van Kirby Squeak Squad
Lees ook:Nooit uitgebracht: Kid Kirby

2 reacties op “Kirby gaat back to basic in zijn laatste spel op de Wii

  1. Inno Vation

    Leuk dat Nintendo de Wii gebruikers niet links laten liggen. Iedereen dacht al dat The Legend of Zelda: Skyward Sword de laatste stuiptrekking was.
    Het is in het verleden wel anders geweest.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.