Zie Odama in actie

Ik kan niet bepaald zeggen dat ik vol spanning naar Odama zat uit te kijken. Het leek me eerlijk gezegd he-le-maal niets. Genres combineren kan leuke dingen opleveren, maar een serieuze strategy-game waarin geflipperd moet worden? Alsjeblieft zeg. Kan meneer Yoot Saito niet gewoon doen waar ik al wél jarenlang op zit te wachen, en Seaman naar de Gamecube of de PS2 porten? Of moet ik daarvoor dan toch echt een Dreamcast aanschaffen?

Maar goed, Odama dus. Middels het wonder van de embedded video (niks downloaden, nergens op wachten, gewoon gelijk kijken, heerlijk!) heb ik toch maar eens een filmpje bekeken.
En ik moet zeggen, het ziet er nu toch best wel leuk uit. Ik maak me nog steeds zorgen of het wel zo prettig is om je troepen aan te sturen via gesproken commando’s, maar het flipperen zelf ziet er goed uit. Ik heb nog nooit eerder een flipper-game gezien waarbij de tafel zo nauwkeurig getilt kon worden. Nu kan ik me pas een beetje voorstellen hoe je de Odama (zo heet het balletje) op een nuttige manier kunt gebruiken in de strijd. Het tempo ligt redelijk laag, wat ook helpt.

Volgens de bijbehorende preview op IGN is het spel behoorlijk pittig. Nog een pluspunt. Het kostte sommige spelers meer dan 30 pogingen om alleen al door het eerste level heen te komen.

60 Euro voor een game waar ik nog zoveel twijfels over heb is me een beetje te gek, maar hij is voor mij nu wel verschoven naar de categorie: Interessant, als hij een keer is afgeprijsd moet ik dat spel toch eens checken!

Bron: IGN

Klik hier en win een Nintendo DS + Animal Crossing!

Zie ook:
- Nintendo Of Europe watch
- Schaap kado bij Harvest Moon
- Europese winkeliers: "huidige generatie games moeten goedkoper"
- Twilight Princess, duurt 100 uur, meer dungeons dan ooit en Revolution-functionaliteit "anders dan je zou verwachten"

Lees ook:Yoot Saito speelt Odama op de Wii
Lees ook:Yoot Saito is bezig met een spel voor de Revolution
Lees ook:Kwam Giftpia maar naar Europa
Lees ook:Komt Ouendan naar Europa? Uh…
Lees ook:1 April: Pokémon verstopt in Google Maps

2 reacties op “Zie Odama in actie

  1. Kikujiro

    Sinds Gottlieb Pinball op de PSP ben ik wel into flipperen… Naar Odama kijk ik dan ook wel uit… (voor de GC is er verder helaas toch niets om naar uit te kijken). 60 euro is wel veel geld trouwens… dan maar even wachten op de uitverkoop… dit is volgens mij typisch zo’n game die binnen een paar maanden voor een paar tientjes in de koopjesbak ligt.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    “dit is volgens mij typisch zo’n game die binnen een paar maanden voor een paar tientjes in de koopjesbak ligt.”

    Daar hoop ik ook op ja. :)
    Maar aan de andere kant, dat dacht ik ook van Donkey Kong Jungle Beat, en die heb ik nog nergens goedkoop gezien. (Niet dat ik daar op heb gewacht, gelijk op de eerste dag gehaald… maar het leek me typisch zo’n spel dat massaal ingekocht zou worden door winkels, en dan vervolgens nauwelijks verkocht).

    Mijn favoriete pinball-game is nog steeds Kirby’s Pinball Land op die goede oude classic Gameboy. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.