1 April: Pokémon verstopt in Google Maps


Het was al gek toen Google vorig jaar een bedrijf kocht dat militaire robots produceert, maar deze nieuwe aankondiging slaat alles. In een vandaag verschenen filmpje nodigt Google iedereen uit om te solliciteren naar een baan als – hou je vast – Pokémon-vanger. Nee echt! Als officiële catcher reis je de hele wereld over terwijl je Pokébeestjes vangt met een handige app op je telefoon. Dit is eindelijk die droombaan waar je al je hele leven op wacht.

Okee, dus het is eigenlijk gewoon een 1 april grap (vreemd genoeg een dag te vroeg) maar wel een goede. Bovendien is het op een vreemde manier toch een soort van waar. Vandaag en morgen kun je daadwerkelijk op Pokémon jagen in Google Maps. Ik moet wel zeggen dat de trailer in dit geval een beetje misleidend is. Daar lijkt het alsof je de Pokémon kunt besluipen in spannende augmented reality-spelletjes, terwijl je in werkelijkheid alleen icoontjes aanklikt op een plattegrond. Maar toch! Een gratis Pokémon-spelletje op je telefoon! Gemaakt in samenwerking met Nintendo! Er zijn slechtere manieren om de week te beginnen.

Let op: Pokémon Challenge werkt alleen in de Google Maps app op je telefoon of tablet. Op de normale website zijn helaas geen Pokémon verstopt.

Kijken op YouTube
Wat de trailer belooft.

Kijken op YouTube
Wat je echt krijgt.

[g.forum]

Lees ook:Google’s 1 April-grap: Google Maps als NES-spelletje
Lees ook:Google wil spelletjes verkopen via de Chrome Web Store
Lees ook:Breng Minecraft naar de echte wereld met speciale App
Lees ook:Google kondigt een soort spelcomputer aan
Lees ook:PlayStation Phone aangekondigd met bizarre reclame

Eén reactie op “1 April: Pokémon verstopt in Google Maps

  1. Inno Vation

    Er zijn dus mensen geweest die echt niets te doen hadden én alle 151 Pokébeestjes hebben gevangen. In ieder geval heeft Google de Pokémon Masters bedankt met een brief.
    .
    http://i.imgur.com/UAqPXUA.jpg

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.