Een standbeeld van jezelf bouwen in Minecraft… met Kinect


“Goal: Take a snapshot from a Kinect and transform it into a MineCraft save file. The Depth and Color information will be used to approximate the position and types of blocks to best represent the 3D point cloud in MineCraft.”

Het is moeilijk om te zeggen wat hier het meest indrukwekkend aan is. Microsoft’s Kinect-camera die een goed gelijkend driedimensoniaal model maakt van de gebruiker? Minecraft dat op eigen houtje de juiste blokjes uitzoekt om het standbeeld realistisch in te kleuren? Of toch hacker Nathan Viniconis die alle technieken aan elkaar koppelde om deze screenshots mogelijk te maken? Het is hoe dan ook allemaal erg indrukwekkend. Je laat jezelf in een leuke houding fotograferen door Kinect, en even later heb je een kilometers hoog standbeeld van jezelf in Minecraft. Wie wil dat nou niet?

[g.forum]

Lees ook:Hoe Kinect je kamer driedimensionaal scant
Lees ook:Nieuwe Kinect-hack geeft spelers superkrachten
Lees ook:Minecraft + Physics = Awesome
Lees ook:Kijk dit: de onzichtbare lichtshow van Kinect
Lees ook:De werelden van Studio Ghibli nagebouwd in Minecraft

Eén reactie op “Een standbeeld van jezelf bouwen in Minecraft… met Kinect

  1. Kars

    Haha gaaf. Wie wil nou geen standbeeld van zichzelf? Van binnen zijn we allen een beetje narcisisch;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.