First person Super Mario Bros. op de Hololens

Kijken op YouTube
Ken je de Hololens nog? In tegenstelling tot gewone VR-brillen kun je met Microsoft’s experimentele bril nog steeds naar buiten kijken. Hololens projecteert de virtuele wereld bovenop de echte wereld. Het is geen virtual reality, maar augmented reality.

Microsoft ziet vooral praktische toepassingen (virtuele computers en televisietoestellen die alleen zichtbaar zijn door de Hololens), maar de techniek kan natuurlijk ook gebruikt worden voor computerspelletjes.

In dit filmpje demonstreert programmeur Abhishek Singh een first person augmented reality-versie van Super Mario Bros. Terwijl hij over straat loopt ziet Singh in zijn Hololens alle blokken, paddestoelen en muntjes uit level 1-1. Hij springt over ravijnen die niet echt bestaan en gooit vuurballen naar virtuele Goomba’s. Een raar gezicht voor voorbijgangers, maar wel erg tof voor de drager van de Hololens. Leuk om te zien dat deze techniek nu al zo goed werkt.

Neo-games.blog forum

Lees ook:Microsoft’s virtual reality-bril: Project Hololens
Lees ook:Augmented Reality Shooter ARHrrr brengt de zombies naar je keukentafel
Lees ook:Op jacht naar onzichtbare monsters met de PSP Go!Cam
Lees ook:Gravity Daze, Reality Fighters, WipEout en alle andere spellen voor de NGP
Lees ook:Breng Minecraft naar de echte wereld met speciale App

Eén reactie op “First person Super Mario Bros. op de Hololens

  1. davince

    Nu zou Nintendo eigenlijk een takedown verzoek moeten sturen naar Microsoft ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.