Microsoft’s virtual reality-bril: Project Hololens


Dus Microsoft is het zoveelste bedrijf dat werkt aan een Virtual Reality-bril. Niet echt spannend nieuws, maar Project Hololens belooft anders te worden dan de Oculus Rift (Facebook) en Project Morpheus (Sony). Het is bijvoorbeeld een transparante bril. Je ziet nog steeds de echte wereld, maar Hololens¬†vult de werkelijkheid aan met virtuele “hologrammen”. Een beetje zoals Google Glass, maar dan geavanceerder. Het promofilmpje belooft levensechte graphics die naadloos aansluiten op de echte wereld.

Een ander verschil: Project Hololens heeft geen computer nodig. Alle hardware en software zit in de bril. Inclusief Microsoft’s geheime wapen: een nieuwe versie van de Kinect-camera. Een aparte controller is dus ook overbodig. De camera houdt je handen voortdurend in de gaten, zodat je de hologrammen simpelweg kunt aanraken. Een journalist van Wired mocht Project Hololens als eerste uitproberen en was onder de indruk. Vooral van een demo waarin ze echt kon rondlopen, samen met de Curiosity Rover, op de planeet Mars. Zonder bang te zijn dat ze tegen een muur zou botsten, want die waren dus ook nog steeds zichtbaar.

Kijken op YouTube

  • Microsoft ziet Project Hololens als een vervanger van de traditionele pc (hij draait op Windows 10), wat uiteraard betekent dat we er ook games mee kunnen spelen. Minecraft komt al even voorbij in het filmpje, maar als het idee aanslaat wordt dit hopelijk net zo’n open platform als de huidige pc.
  • Bedenker Alex Kipman waarschuwt wel dat het nog jaren kan duren voordat de Hololens daadwerkelijk in de winkels ligt. Vooral de besturing moet perfect werken, om te voorkomen dat nieuwe gebruikers al meteen gefrusteerd afhaken.

Neo-games.blog forum

Lees ook:First person Super Mario Bros. op de Hololens
Lees ook:Valve’s Virtual Reality-bril voor Steam
Lees ook:Virtual Reality-bril voor PS4 in 2016
Lees ook:Trailer virtual reality-spel The Gallery
Lees ook:Zo ziet Team Fortress 2 eruit op de Oculus Rift (virtual reality bril)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.