Op jacht naar onzichtbare monsters met de PSP Go!Cam


Dat augmented reality (virtuele objecten die op de echte (gefilmde) wereld worden geplakt) gaat nog eens heel groot worden. Sony experimenteerde er al mee op de PlayStation 3, op de Nintendo DSi gaan we spoken vangen en met het gisteren aangekondigde PSP-spel Invizimals kunnen we jagen op onzichtbare monsters. Je zoekt ze op met de speciale sensor, je lokt ze uit hun schuilplaats met het meegeleverde plastic kaartje en vervolgens kun je de monsters vangen en trainen en tegen elkaar laten vechten. Als Nintendo iets dergelijks zou aankondigen rondom de Pokémon gingen er gegarandeerd miljoenen exemplaren over de toonbank, nu is het maar afwachten hoe populair deze monsters worden. De techniek blijft hoe dan ook fascinerend.

[games.blog forum]

Lees ook:Eye of Judgment, next-gen EyeToy speeltje
Lees ook:Nintendo’s interactieve plastic poppetjes heten Amiibo
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 33: Och wat worden ze toch snel groot
Lees ook:Het Pokémon Dagboek dag 94: Verveling
Lees ook:Nieuwe trailer geweldloze MMO Wander

4 reacties op “Op jacht naar onzichtbare monsters met de PSP Go!Cam

 1. Marcia

  Wow, als ze dit met Pokémon zouden doen =D

    /   Beantwoorden  / 
 2. stone

  voor de engineers onder ons. Waar is het plaatje voor? is het puur om de hoek van de ondergrond ten opzichten van de camera te detecteren. in het filmpje lijken de monster pas te voorschijn te komen na dat je het plaatje hebt neergelegd. iemand een idee waar kleine stikkertje voor dient? zou dat je begin monster zijn?

  P.S. Erik waarom is het niet meer mogelijk om bij filmpjes op “replay” te drukken. als het een bandbreed issue is wil je er dan een linkje onder zetten naar youtube of zo. want dit is wel heel jammer.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Donavan

  Lol, ik dat je bedoelde ‘PSP Go’Cam, dus voor de PSP Go. Maar het is voor de oude PSP met de GO! Cam.

  Maar het spel is wel lol.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.