Kunstenaar maakt plattegrond van Hyrule


Eén van de indrukwekkendste stukken fanart die ik ooit heb gezien, via Tiny Cartridge. Voor wie het niet meteen herkent: het is een plattegrond van Hyrule. Voornamelijk de Hyrule’s uit Zelda I & II, maar er zijn ook hints naar Majora’s Mask en de oceanen van Wind Waker. Hoe beter je kijkt, hoe mooier deze kaart wordt. In het klein stelt hij weinig voor, in het groot (klik erop) wordt hij al iets indrukwekkender en in de close-ups hieronder zie je pas echt hoeveel details Bill Mudron in zijn tekening heeft verwerkt. Iedere grot en iedere vijand is aanwezig en er zijn informatiebordjes over alle geheimen in het spel. Dit is het eerbetoon dat Nintendo eigenlijk zelf had moeten maken voor Zelda’s vijfentwintigste verjaardag. Een gedrukte versie van 60 bij 90 cm kost 40 dollar. Niet goedkoop maar wel erg verleidelijk.

Dit is niet de eerste keer dat Bill Mudron op games.blog staat. Zijn stripboek over de geschiedenis van Nintendo was vorig jaar ook al erg fraai gemaakt. Toen uitverkocht maar zo te zien weer op voorraad. (Klik vooral niet op de links in deze tekst als je geen 45 dollar kunt missen).

[g.forum]

Lees ook:Kunstenaar maakt stripboek over de geschiedenis van Nintendo
Lees ook:Check deze plattegrond van Mario’s Paddenstoelen Koninkrijk
Lees ook:Over gemiste kansen: alles wat Super Mario All-Stars niet was
Lees ook:Nu ook heruitgave van Super Mario All-Stars’ officiële strategy guide
Lees ook:Kijk dit: The Wind Waker als 16-bit spelletje

3 reacties op “Kunstenaar maakt plattegrond van Hyrule

  1. Tom

    Ik vind 40 euro (dat kost ie totaal met verzendkosten) echt niet duur voor zo’n ontzettend uitgebreid kusntwerk. Er zit waarschijnlijk meer dan 100 uur werk in. grove schatting.
    Anyway, ik heb er eentje gekocht:)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Echt waar? Vet! Ik heb hem nog niet besteld maar ik twijfel wel. Een prachtige poster om ingelijst aan de muur te hangen.
      .
      Absurd duur vind ik die 40 euro niet (een hogere prijs is gewoon het nadeel van kleine oplages), maar het is voor mij net iets teveel om impulsief uit te geven.

        /   Beantwoorden  / 
  2. altasia

    Ik vind hem wel vet die poster alleen 40 euro voor een poster van 60×90 cm toch wel absurd veel, maar het is mooi dat tom er eentje gekocht heeft. Wil tom er dan toevallig ook high res foto’s van maken zodat wij hem, hier, ook beter kunnen bekijken?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.