Kijk dit: The Wind Waker als 16-bit spelletje

windwaker16bitsmall
En ik maar denken dat The Wind Waker al op z’n mooist was in Nintendo’s eigen HD-versie voor de Wii U. Toch niet dus. Sinds ik dit schilderij van 8-Bit Artist heb gezien, kan ik alleen nog maar denken aan hoeveel mooier een tweedimensionale versie van Hyrule zou zijn. Het is wonderbaarlijk hoe goed Zelda’s moderne cel-shaded graphics zich laten vertalen naar ouderwetse 16-bit pixels. Een platte oceaan biedt misschien wat minder vrijheid, maar toch krijg ik enorm veel zin om deze wereld te verkennen.

Het allerknapste is dat de afbeelding waar je nu naar kijkt niet is vervaardigd op een computer, maar met met verf en penseel op canvas. Dat moet krankzinnig veel werk zijn geweest. Klik op de afbeelding voor een iets groter formaat, of kijk hieronder naar een work in progress-foto waarop je duidelijk ziet dat het inderdaad is geschilderd.

Hebben? Dat kan, maar het schilderij kost wel 600 dollarVoor wie dat te duur vindt verkoopt pixel artist Dean Bottino (dat is dus de bedenker van dit tafereeltje – de 8-Bit Artist heeft het alleen nageschilderd) ook luxe prints van zijn digitale versie vanaf 16 dollar.


windwaker16wip

[g.forum]

Lees ook:Check deze Shadow of the Colossus illustratie
Lees ook:Bit.Trip Fate teaser image
Lees ook:Media Molecule’s LittleBigIco illustratie
Lees ook:Check deze plattegrond van Mario’s Paddenstoelen Koninkrijk
Lees ook:Piepkleine replica’s van Nintendospellen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.