Over gemiste kansen: alles wat Super Mario All-Stars niet was


“Imagine a running commentary track in which Shigeru Miyamoto were to regale players with anecdotes about hidden secrets, enemy designs, and stage layouts. Imagine if making use of certain exploits (the infinite 1UP trick, for instance) were to trigger a comment about its implementation? Or if reaching the “Minus World” prompted a programmer to explain the nature of the glitch?”

Jeremy Parish schrijft op 1UP nu al één van de frustrerendste artikelen van het jaar: een opsomming van alle dingen die Nintendo had kunnen doen voor Mario’s vijfentwintigste verjaardag. Uiteraard zijn al zijn ideeën beter dan wat Nintendo uiteindelijk verzon (Super Mario All-Stars opnieuw uitbrengen met een flinterdun boekje), maar het plan in deze nep-screenshot sprak mij het meeste aan. Je ziet een menu met alle versies van Super Mario Bros. die ooit zijn uitgebracht. Zo zijn daar All-Night Nippon Mario met personages uit een populair Japans radioprogramma, een bizarre pc-port die Hudson blijkbaar maakte in de jaren tachtig, de supersimpele Game & Watch-versie, de Deluxe-versie die Nintendo zelf ooit uitbracht voor de Game Boy Color (met wereldkaart, rode muntjes en Yoshi-eieren) en nog veel meer obscure uitgaves waar niemand behalve Jeremy Parish ooit van heeft gehoord. Aangevuld met een paar reclamespotjes en de optie om achtergrond commentaar in te schakelen had dit een prachtige compilatie kunnen worden. Ik hoop dat Nintendo oplet, hun eerstvolgende herkansing (Mario’s dertigste verjaardag) is al over vijf jaar.

[g.forum]

Lees ook:Super Mario Maker door de ogen van Jeremy Parish
Lees ook:Preview van het geschiedenisboekje bij Super Mario All-Stars
Lees ook:Officiële Amerikaanse Retro Game Challenge trailer
Lees ook:80 downloadbare levels voor New Super Mario Bros. U
Lees ook:Wat is Shigeru Miyamoto’s favoriete Mario-spel?

7 reacties op “Over gemiste kansen: alles wat Super Mario All-Stars niet was

  1. G.Tom

    Toch erg zonde.

      /   Beantwoorden  / 
  2. piratus

    wat was miyamoto toch sexy toen hij nog jong was.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Gewoon gouden muntjes die net als in de valve spellen op PC iets activeren waarin een spelmaker iets uitlegd over dat stuk spel had mij al doen besluiten om deze disk te kopen. Nu loop ik er met een grote boog omheen om niet in de verleiding te komen om hem aan te schaffen. Wat zonde is dit toch, tevens hadden ze makkelijk iedereen met een Wii en internet Super Mario Bros kunnen opsturen voor niets. Dat is pas een feestje, die 30 jaar editie moet wel heel tof worden wil ik die aanschaffen *Kuch* hele strakke 3D versie op de 3DS, met developer comments *Kuch* ik ben wel klaar met Mario Bros ik heb dat spel nu iets van 5 keer gekocht er moet iets speciaals gebeuren wil ik hem nogmaals aanschaffen…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Misschien dat ze de ultieme versie voor het 50-jarig jublieum bewaren? ;)

        /   Beantwoorden  / 
      1. salared

        xD, jazeker, met dan de 7 delen van super mario galaxy die dan al uit zijn, en als bonus ook alle nieuwe games:P

          /   Beantwoorden  / 
        1. G.Tom

          Ik vraag me af wat er van de franchises worden als Miyamoto-san er niet meer is…

            /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    Het lijkt alsof ze het 25e jubileum zelf vergeten waren en op het allerlaatste moment dachten “F@ck, wat doen we nu? Oh ja, ff snel SM AllStars porten! Phew…”

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.