Gehackte Game Boy speelt alle retrospellen

Kijken op YouTube
Okee, ik snap best dat jongere gamers hier gewoon een omslachtige manier zien om retrospelletjes te spelen. Maar voor iedereen die de originele Game Boy heeft meegemaakt is dit toch echt een hele coole hack. Dezelfde Game Boy als vroeger, maar nu met een kleurenscherm waarop je alle spelcomputers kunt spelen. Van de NES tot en met de Game Boy Advance.

 • Om ook de 16-bit spellen te kunnen besturen heeft de Game Boy Zero 4 extra knoppen gekregen. Twee actieknoppen boven de bestaande A- en B-knoppen, en twee kleine schouderknopjes die de maker slim heeft verstopt in de schroefgaten (!) van de Game Boy.
 • De allerleukste grap is dat SD-poort (om je Micro SD-kaart met illegaal gedownloade ROMs in te steken) zit verstopt in een Game Boy-spelcassette. Om te spelen moet je dus nog steeds een grijze cartridge bovenin de Game Boy schuiven. Net als vroeger.


Neo-games.blog forum

Lees ook:Turbo controllers voor de NES Classic Edition
Lees ook:En zo ziet Super Meat Boy eruit op mobiele telefoons
Lees ook:De vele mogelijkheden van Super Mario Maker
Lees ook:Bestuur Flash spelletjes met de knoppen van de Wiimote
Lees ook:New Nintendo 3DS aangekondigd

3 reacties op “Gehackte Game Boy speelt alle retrospellen

 1. Wouwter

  Zag een soortgelijke titel ook op een andere site, maar deze gameboy is niet gehackt. Ze hebben enkel de behuizing ervan gebruikt en er een Raspberry Pi ingedaan.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Is dat dat geen hack – andere computers in een bestaand omhulsel stoppen? Wordt het vanaf dan een gehackte Rasberry Pi? Of kun je het pas een “hack” noemen als er echt iets aan de chips is veranderd?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Wouwter

    Los van het hacken vind ik het eigenlijk geen gameboy meer, het is een Raspberry Pi. Net als de computer die iemand in een Nintendo 64 omhuizing heeft gebouwd, een computer is en geen N64.

    Of het hacken is kan ik eigenlijk niet zeggen (ik zie dan altijd nog mensen voor me die bestaande computers overnemen en dergelijke). Van Wikipedia: “Hacken is het vinden van toepassingen die niet door de maker van het middel bedoeld zijn, speciaal met betrekking tot computers.” Is het de bedoeling van een Raspberry Pi om dit soort dingen te doen? Geen idee, maar ze worden wel vaker gedaan met de Pi. Zoals hier de toffe Raspberry Pi Gameboy: https://www.youtube.com/watch?v=EPTp6WSrC6c

    Sorry voor het lange, wat onzinnige verhaal. :P

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.