Turbo controllers voor de NES Classic Edition


Oh wow, een echte turbo controller. Dat is lang geleden. Er waren vroeger spelletjes waarin je snel achter elkaar op knoppen moest drukken (bijvoorbeeld om te schieten in Gradius en Metroid), en controllers met een turbo-functie deden dat dan automatisch. Zo voorkwam je dat je vingers verkrampten.

Een paar van zulke spellen staan op Nintendo’s mini-console, de NES Classic Edition, en dus komt het bedrijf Emio met 2 turbo controllers. Eentje die eruit ziet als een normale NES-controller (met 2 extra turbo-knoppen boven ‘A’ en ‘B’) en een replica van de NES Advantage arcade-joystick. Die laatste heeft naast twee turbo-knoppen ook nog een ‘slow’-functie. Dan drukt de controller razendsnel achter elkaar op pauze, waardoor je sommige spellen in slow-motion kunt spelen. (Spellen waarbij de startknop een menu oproept, worden op die manier onspeelbaar).

Neo-games.blog forum

Lees ook:Nintendo verbetert de Classic Controller
Lees ook:Animal Crossing dagboek – dag 103
Lees ook:Project Café controller mock-ups
Lees ook:Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
Lees ook:Sarcastische commentator ontdekt in Wave Race: Blue Storm

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.