Sega: “Sorry voor al die slechte Sonic-spellen”


Sean Ratcliffe van SEGA of America geeft in een interview met GameDaily eindelijk toe wat de rest van de wereld allang wist: het gaat de laatste tijd niet zo goed met Sonic. 'Een gedeelte van die kritiek is waarschijnlijk terecht,' zegt Ratcliffe schuldbewust, maar games.blog twijfelt of de chief of marketing wel écht heeft begrepen waarom zoveel gamers afhaken.

'We hebben het probleem nu gesignaleerd, daarom zal SEGA nog dit jaar de eerste stappen zetten op weg naar een hogere kwaliteit. We kijken ook constant naar innovatie. Sonic mag niet stilstaan; we moeten blijven zoeken naar nieuwe manieren om het personage te ontwikkelen, nieuwe genres enzovoort.'

Heel goed Sega. Geen soepele besturing, niet alle overbodige personages dumpen, geen 'back to basics' aanpak, niet een spel dat weer ouderwets draait om Sonic's snelheid en al helemaal geen verbeterde camera. Dat is wel het laatste waar fans om vragen. Nee, nóg meer nieuwe toevoegingen en uitstapjes naar andere genres, dat is waar het allemaal om draait.

Hoewel hij met die 'Sonic mag niet stilstaan' opmerking wel heel erg de spijker op de kop slaat.

'Deze keer, met Sonic Unleashed, hebben we eindelijk een nieuwe grafische engine, de Hedgehog Engine, die ons in staat stelt om van dit spel de Sonic-ervaring te maken die de eerste Next-Gen Sonic eigenlijk had moeten zijn. Ik heb het over 2D gameplay vermengd met 3D gameplay, prachtige landschappen, gevarieerde omgevingen. En dan sturen we Sonic in een hele nieuwe richting door hem af te remmen en te laten transformeren in een 'Werehog'. Dat verandert de gameplay volledig en voor alle Sonic-fans die al jarenlang op zoek zijn naar de echte next-gen ervaring: dit is het spel waarop jullie hebben gewacht.'

Zie ook:
- Nieuwe Team Ico spel voorlopig nog niet klaar
- Nog één grote LittleBigPlanet onthulling

[games.blog forum]

Lees ook:Sega Road to E3 dag 6: Sonic Rivals
Lees ook:Sonic Unleashed bestaat echt, komt ook naar Wii
Lees ook:Sega onthult Sonic the Hedgehog 4; downloadbaar platformspel voor Xbox 360, PS3 & Wii
Lees ook:Sonic laat al zijn vriendjes thuis voor Project Needlemouse
Lees ook:Nieuwe ronde, nieuwe kansen: Sonic Generations

9 reacties op “Sega: “Sorry voor al die slechte Sonic-spellen”

  1. Daniël

    Heheheh… Sonic mag niet stilstaan. Inderdaad, de spijker op zn kop ;)

    Ze snappen het echt niet…. Toen de N64 uitkwam moest na Mario64 alles opeens 3D. Maar 1 van de games waar ik het meeste plezier aan heb beleefd was Mischief makers… een 2d platformer.

      /   Beantwoorden  / 
  2. pingu007

    “En dan sturen we Sonic in een hele nieuwe richting door hem af te remmen en te laten transformeren in een ‘Werehog’.”

    Wil iemand deze man wurgen?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    SEGA zou eens wat meer om zich heen moeten kijken. Als je alleen al kijkt naar de reactie van het publiek op Megaman 9, dan zou er bij hen toch een belletje moeten gaan rinkelen? Gewoon het lef tonen weer terug naar de basics te gaan.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Joris

    Gewoon een remake van Shemue uitbrengen voor de Wii, dat moeten ze doen, en de serie vervolledigen.
    Als ik van 1 verhaal wil weten hoe het verdergaat…

      /   Beantwoorden  / 
  5. The Dude

    Hedgehog Engine = Blast Processing :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kars

    Sjonge het is wel sneu gesteld daar bij Sega.. zelfs als ze hun ‘excuses’ aanbieden, weten ze je nog teleurstellen. Ze moeten leren luisteren.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    “Als je alleen al kijkt naar de reactie van het publiek op Megaman 9, dan zou er bij hen toch een belletje moeten gaan rinkelen?”

    Zover buiten de deur hoeven ze het nog niet eens te zoeken. Heeft niemand bij Sega al die juichende recensies voor Sonic Rush gelezen? Misschien wel mijn favoriete Sonic-spel ooit. Was dat dan echt alleen maar een toevalstreffer?

    (Je zou het bijna denken als je naar Sonic Rush Adventure kijkt: meer verhaal, meer backtracken, meer verzamelen. Sega snapt het gewoon niet).

      /   Beantwoorden  / 
  8. G.basioh

    “en voor alle Sonic-fans die al jarenlang op zoek zijn naar de echte next-gen ervaring: dit is het spel waarop jullie hebben gewacht.’”

    ja… en wie zijn dat? ik denk dat wel alle fans, en dan bedoel ik behalve misschien een kleine 5%, sonic vroeger beter vonden. sonic in 3D is wel leuk, maar alleen als de camara, en de besturing er ook zin in hebben.

    Ik vond die verschillende karakters in sommige sonic spellen ook wel vervelend, (tails, knuckles, enz)omdat je dan steeds weer moet wennen.

    ” “En dan sturen we Sonic in een hele nieuwe richting door hem af te remmen en te laten transformeren in een ‘Werehog’.”

    Wil iemand deze man wurgen?”

    tot uw dienst! :P
    en, o, o, o, wat een leuk woordgrapje. jammer dat het bij een stom spelgedeelte hoort.

      /   Beantwoorden  / 
  9. The Dude

    Toen ik de zin “En dan sturen we Sonic in een hele nieuwe richting door hem af te remmen…” las, dacht ik even serieus dat jij die had geschreven en er in had geplakt, Erik! Maar dat zou natuurlijk tegen jouw journalistieke integriteit ingaan :)

    Maar goed, ik zei het al eerder en ik zeg het nog maar een keer: SEGA is net als Michael Jackson nu al vele jaren de weg kwijt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.