Sega onthult Sonic the Hedgehog 4; downloadbaar platformspel voor Xbox 360, PS3 & Wii


De kogel is door de kerk. Sega’s mysterieuze ‘Project Needlemouse’ blijkt inderdaad de gloednieuwe tweedimensionale Sonic the Hedgehog waar fans op hoopten. De eerste trailer is weinig meer dan bovenstaande screenshot in beweging (erg kort dus), maar zegt toch al alles wat je moet weten. Ik ben niet echt gecharmeerd van de pre-rendered graphics in Donkey Kong Country-stijl, maar qua gameplay doet Sonic eindelijk weer waar hij goed in is. De enige vernieuwing is iets dat Sega een ‘homing attack’ noemt. Klinkt als een manier om vijanden uit te schakelen zonder af te remmen. Ik hoop dan ook op een razendsnelle platformgame zonder frustrerende onderwater levels of tergend langzame blokjesliften. Het is in ieder geval bemoedigend dat het spel simpelweg Sonic the Hedgehog 4 is gedoopt. Bijna alsof Sega wil zeggen: sorry voor al die mislukte experimenten, maar dit is het echte vervolg op Sonic & Knuckles. Ik werd aanvankelijk een beetje nerveus van die ‘Episode 1′ onder het logo (iedere maand een nieuwe Zone downloaden?), maar volgens Sega’s Ken Balough valt het mee. We moeten deel vier meer zien als een Sonic the Hedgehog 3, waar later nog een rechtstreeks Sonic & Knuckles-achtig vervolg voor wordt uitgebracht. Okee dan, ik ben voorlopig gerustgesteld. Sonic the Hedgehog 4: Episode 1 verschijnt later dit jaar voor Xbox Live Arcade, PlayStation Network en WiiWare.


Directe Link

[g.forum]

Lees ook:Sega belooft beterschap voor Sonic 4: Episode 2
Lees ook:Sonic the Hedgehog 4 uitgesteld, nieuwe trailer
Lees ook:Razendsnelle eerste trailer voor Sonic the Hedgehog 4: Episode 2
Lees ook:Gelekte plaatjes van Sonic 4: Episode 2 zien er goed uit
Lees ook:Een bekend gebit in Next Gen Sonic The Hedgehog

9 reacties op “Sega onthult Sonic the Hedgehog 4; downloadbaar platformspel voor Xbox 360, PS3 & Wii

 1. Linkster/G.Tom

  Klinkt goed ^^

    /   Beantwoorden  / 
 2. Linkster/G.Tom

  Oud nieuws misschien maar nog steeds vaag:

  Erik, weet je nog dat je in Pokemon Diamond kon gokken in de gokhal van Veilstone City? De PAL versie van Pokemon Platinum heeft de gokhal eruitgeknipt, vanwege “Underage gambling”

  Die zag ik in ieder geval niet aankomen.

    /   Beantwoorden  / 
 3. nick

  hij komt ook voor de Iphone…

    /   Beantwoorden  / 
  1. nick

   Sorry herstel, het is niet zeker dat ie voor de iphone komt…

     /   Beantwoorden  / 
 4. Kikujiro

  Die homing attack zat ook al in Sonic Unleashed. Toch vind ik dit er niet slecht uitzien.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   In Sonic Heroes, die ik dan toevallig heb gespeeld, zat ook een homing attack. Maar dat was net als Unleashed een 3D spel. Ben benieuwd hoe ze het in 2D hebben toegepast. Mijn grootste frustratie in 2D Sonic is altijd tegen vijanden opbotsen die je met geen mogelijkheid kon zien aankomen. Een wat dynamischer vechtsysteem zou wat dat betreft erg welkom zijn. Hopelijk is dit het.

     /   Beantwoorden  / 
 5. Berend Jan

  Sonic & Knukkles komt volgende week op de VIrtual Console kunnen we vast inkomen :)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Orly? Dat is interessant. Ik begreep dat Sega in Japan ook een manier heeft verzonnen om in de virtual console ook de content beschikbaar te stellen die je vroeger kreeg door cartridges op elkaar te klikken. Altijd benieuwd geweest wat dat nou precies inhield.
   .
   Sonic & Knuckles zelf vond ik overigens niet veel aan. Ik ken ‘m van een Sonic compilatieschijfje, maar heb me vooral geĆ«rgerd aan het leveldesign.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.