Nieuwe Team Ico spel voorlopig nog niet klaar


Fans van Ico en Shadow of the Colossus (staan ook wel bekend als 'iedereen die ooit een PlayStation 2 heeft gekocht') hoeven voorlopig nog niet te rekenen op de eerste PlayStation 3 titel van Team Ico. In een kort interview met het Engelste tijdschrift GamesTM vertelt producer Fumito Ueda dat hij 'nog geen enkele druk voelt' en dat Sony hem voorlopig 'alle tijd' gunt.

'De productie heeft nog niet de kritieke fase bereikt. Het bedrijf (Sony) geeft me ook alle ruimte dankzij mijn prestaties in het verleden. Uiteindelijk wordt ook ik natuurlijk wel onder druk gezet, maar dat is met ons huidige project nog niet gebeurd en daar ben ik erg dankbaar voor. Omdat Sony ons zoveel tijd geeft hebben we de kans om ons volledig te concentreren op ons werk.'

GamesTM probeerde de man nog wat meer details over het nieuwe spel te ontfutselen, maar Ueda was alleen bereid om toe te geven dat hij werkt aan een PlayStation 3 titel. Dat hadden we zelf ook nog wel kunnen verzinnen.

Zie ook:
- Nog één grote LittleBigPlanet onthulling
- Left 4 Dead toch naar PlayStation 3

[games.blog forum]

Lees ook:Een boodschap van Fumito Ueda (The Last Guardian)
Lees ook:De ontwikkeling van The Last Guardian verloopt moeizaam
Lees ook:Analist schiet door: Sony gaat software-only na PS3
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk
Lees ook:Check deze Shadow of the Colossus illustratie

5 reacties op “Nieuwe Team Ico spel voorlopig nog niet klaar

  1. Shitbull55

    En terecht. ICO en SotC zijn geweldige spellen.

    Verkochten ze eigenlijk ook een beetje?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    ICO heeft naar mijn weten niet zo goed verkocht, ondanks de lovende kritieken. SOTC heeft het daarentegen stukken beter gedaan. Erik kan ons vast en zeker de exacte verkoopcijfers vertellen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Daniël

    “Verkochten ze eigenlijk ook een beetje?”

    Niet echt geloof ik. Maar toen Ico opnieuw werd uitgebracht na de release van SOC was ie na een paar weken nergens meer te vinden…

    Voor deze geniale kunstzinnige games is vaak weinig vraag trouwens. Zal wel te maken hebben met het feit dat er geen schreeuwende marketing voor verzonnen word.. thank god.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Volgens Wikipedia zijn er van ICO wereldwijd 700.000 exemplaren verkocht. Volgens vgchartz.com zijn er van SOTC alleen in Amerika al zo’n 730.000 exemplaren verkocht.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    Die cijfers wist ik eigenlijk nog niet. ;) Veel te weinig natuurlijk. Vooral SotC is één van mijn favoriete spellen ooit. Ico heb ik één keer gespeeld (en heel erg van genoten) maar toen was ik er ook wel klaar mee. Tegen die kolossen vechten blijft gewoon stoer, ook als je het voor de vierde of vijfde keer speelt.

    Heel erg benieuwd hoe Team Ico van plan is dat op te volgen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.