Geruchten over nieuw robothondje: Aibo Playstation


Officieel is Sony vorig jaar gestopt met de productie van hun robothondje Aibo, en zoals dat gaat staken bijna direct daarna de eerste geruchten over een nieuwe Aibo alweer de kop op. Sony zelf heeft nog nooit zoiets gezegd, maar Aibo-fans over de hele wereld blijven hopen. Tijdschrift Stuff Magazine heeft voor hun "Big in 2008" artikel een mock-up gemaakt van hoe die nieuwe Aibo eruit zou zien en wat hij allemaal zou kunen. Interessant genoeg denkt Stuff dat Aibo compatible zal zijn met Sony's lijn van Playstation producten.

Mensen die zowel een Aibo hebben als een Playstation 3, kunnen hun hondje ook virtueel laten rondlopen in de wereld van Playstation Home. Aibo op het scherm maakt dan precies dezelfde bewegingen als echte Aibo (hij wordt bestuurd met de Sixaxis controller). En het wordt nog leuker als je ook een PSP hebt. Aibo kan de beelden die hij "ziet" met zijn camera via Wi-Fi streamen naar de PSP zodat je via de handheld als het ware "door de ogen van Aibo" kan kijken.

Stuff heeft zelfs al bedacht hoe Aibo als beveilingssysteem gebruikt zou worden. Gebruikers kunnen het hondje instellen zodat hij zichzelf activeert als hij een geluid hoort of een beweging waarneemt, en de eigenaar kan dan overal ter wereld via zijn PSP kijken wat er thuis aan de hand is.

Stuff zelf schat de kans dat dit alles volgend jaar echt uitkomt in op 53%.

Je zou het aan de hand van zo'n foto misschien niet zeggen, maar Aibo's kunnen serieus schattig zijn. In het onderstaande filmpje krijgt hij zelfs zoveel aandacht van zijn baasje dat de kat die ook in dat huis woont jaloers wordt…

Bron: Gizmodo

Zie ook:
- Nieuwe trailer rhythm game Patapon (PSP)
- Heavenly Sword 2 geruchten

Lees ook:Alle geruchten over de volgende Xbox en PlayStation op een rij
Lees ook:Sony bevestigt geruchten krachtigere PlayStation 4 Neo
Lees ook:Nog steeds verliefd op LittleBigPlanet
Lees ook:Sony’s concurrent is niet Microsoft
Lees ook:Playstation Home: welkom terug aan de top Sony

Eén reactie op “Geruchten over nieuw robothondje: Aibo Playstation

  1. Ba-Bo(basioh)

    …-.- in nog geen 10 jaar kan dat ding er zó uit zie ndenk ik. e nda tbeveilige, als je een kat heb, dan reageert die daar tog ook op? en gaat die niet op na en tijdje ofzow?:S

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.