Me & My Katamari de laatste Katamari?

Toshiya Hara, de producer van de game heeft gezegd dat hij niet meer weet wat voor variaties op hetzelfde thema hij nog meer kan verzinnen. Als er nog een nieuwe Katamari komt lijkt het hem beter om het spelconcept over te dragen aan een ander team. (Het Katamari spel voor de DS waar al heel lang geruchten over zijn wordt niet over gesproken).

Mijn toekomstvisie voor Katamari is duidelijk. Het spel is al perfect, maar in de toekomst mogen alle technische beperkingen wat mij betreft opgeheft worden. Ik zou gewoon van een kleine 1 cm grote Katamari, zonder laadtijden en pauzes willen uitgroeien tot een kilometers grote hoge Katamari die hele continenten oprolt.
Interessant genoeg denkt Toshiya Hara er precies hetzelfde over, maar hij verwacht niet dat de Playstation 3 daar al krachtig genoeg voor is.

"Wel, het ideale gevoel dat ik voor dit spel zou willen maken is dat de Katamari naadloos kan blijven groeien. Van een minescule Katamari in een huis tot een enorme Katamari die continenten oprolt, zonder cutscenes of laadtijden. Het is ons nog niet gelukt om die mogelijkheid in Me & My Katamari te bouwen. Ik kan me gewoon niet voorstellen hoeveel rekenkracht je nodig zou hebben om zoiets te bereiken…"

Nog wat leuke Me & My Katamari citaten dan maar:

"Ja, helaas waren de controls van de PSP wel een probleem toen we aan dit spel begonnen te werken. We wisten dat niets de 2 analoge sticks van de PS3 kon verslaan. Maar… we zijn er nog steeds van overtuigd dat de PSP-controls niet zullen verhinderen dat Me & My Katamari toch een leuk spel wordt."

"Katamari Damacy was gebouwd rond het basisidee dat ‘alleen maar voortbewegen in een spel kan al leuk zijn’. Dat concept en basisidee was al perfect uitgewerkt in het eerste spel, we hoefden er laten niks meer aan te verbeteren of toe te voegen. In tegenstelling tot veel andere populaire series van games, groeit of evolueert dit spel op geen enkele manier. We kunnen alleen maar meer variatie bieden."

(Die variatie zal in Me & My Katamari komen van de verschillende dieren die je opdrachten geven. Een beetje zoals de fans in We Love Katamari. Eigenlijk precies zoals die fans ja.

"Het tweede spel was gemaakt omdat zo onverwacht veel mensen ons gekke spelidee omarmden, en we wilden ze gewoon meer van hetzelfde geven met een andere presentatie. De PSP-versie is in principe gemaakt zodat mensen het spel overal mee naar toe kunnen nemen. Dus op dit moment houdt het hier wat mij betreft ook mee op."

Ik heb anders ook nog wel een leuk idee voor meneer Hara… Xbox en Nintendo? Er is geen enkele reden waarom alleen Playstation-bezitters van al dit moois zouden mogen genieten. Een online Katamari spel op Xbox Live? Een Nintendo DS Katamari met dezelfde controls als Pac ‘n Roll (notabene ook van Namco!)? Waar wachten ze in hemelsnaam nog op? We want more Katamari!

Bron: 1up

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Field Commander, de Advance Wars van de PSP
- Daxter klaar voor productie
- PSP 2 krijgt ingebouwde camera
- Me & My Katamari ook al naar Europa
- PSP films op de televisie afspelen

Lees ook:Katamari bye bye :’(
Lees ook:Beautiful Katamari naar Xbox 360 en PS3
Lees ook:Uh oh, Katamari Damacy voor Xbox Live Arcade gaat niet door
Lees ook:Me & My Katamari is klaar
Lees ook:De Katamari bal wordt flexibel op de PlayStation Vita

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.