Beautiful Katamari naar Xbox 360 en PS3


Nog meer Katamari! Er zijn inmiddels al drie spellen gemaakt rondom De Prins en zijn Katamari. Die spellen (Katamari Damacy, We Love Katamari, Me & My Katamari) zijn alledrie geweldig, maar ook alledrie min of meer hetzelfde. De vraag begint zich stilletjes aan op te dringen of er wel behoefte is aan nog meer Katamari?

Mensen die nog nooit een Katamari-spel gespeeld hebben zouden hier waarschijnlijk het meeste plezier aan kunnen beleven, alleen zijn dat ironisch genoeg waarschijnlijk dezelfde mensen die nooit zo'n bizar spel zouden kopen. Er komen niet eens kale mannen met geweren in voor!


Voor wie is Beautiful Katamari dan wel bestemd? Toch weer voor de fans vermoed ik. Die opnieuw kunnen hopen de magie terug te vinden die ze voelden toen ze voor het eerst een Katamari-spel speelden.


Grafisch is er verrassend weinig veranderd sinds de spellen op de PS2 en PSP. Dat kan, zoals ik het zie, twee dingen betekenen:


A. Beautiful Katamari is een spelletje dat voor een bescheiden bedrag gedownload kan worden op XBLA of de Playstation Store…


B. Of Beautiful Katamari heeft op het eerste gezicht inderdaad dezelfde graphics, maar maakt dat goed met een grotere draw distance, veel meer objecten tegelijk op het scherm en een naadloze overgang van een 1 cm hoge Katamari tot een 7297 km (!) hoge Katamari. Geen laadschermen meer dus, dát zou pas een revolutie zijn!


Het aardige van dit soort screenshots is dat je er wel meteen weer zin van krijgt om We Love Katamari weer eens uit de kast te trekken.


7.297 kilometer, 963 meter, 16 centimeter en 2 milimeter. Dat is wat je noemt een grote Katamari.


Ook interessant is dat allebei de versies volgens Famitsu een online stand krijgen. Dat moet bijna wel leuk worden. Met meerdere spelers tegelijk door een stad heen rollen, vechten om de beste voorwerpen en uiteindelijk natuurlijk ook andere spelers oprollen in jouw Katamari!

Bron: NeoGAF

Zie ook:
- Master Chief vs. Samus
- Sony overweegt "Playstation 3 Elite"

Lees ook:Beautiful Katamari gameplay filmpje
Lees ook:Microsoft wil Beautiful Katamari exclusief, lijkt erin te slagen
Lees ook:Eerste videobeelden Beautiful Katamari
Lees ook:Katamari Katamari Katamari Katamari Katamari
Lees ook:Beautiful Katamari naar de Wii

5 reacties op “Beautiful Katamari naar Xbox 360 en PS3

  1. Wesley

    Waarom komt dit spel niet naar de wii?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wesley

    Waarom komt dit spel niet naar de wii?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Wesley

    Waarom komt dit spel niet naar de wii?

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wesley

    Sorry voor bovenstaande fout (dat het er drie keer staat) Ik deed dat perongeluk

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.