Een weekje Rekentraining – dag 6


Hey kids, mijn recensie van Professor Kageyama's Rekentraining staat online. Als een bonus is het eveneens de eerste Nederlandstalige recensie van dit fijne stukje software. Bekijk het eens, als je benieuwd bent wat ik van het spel vond. Ik moet er wel bij zeggen dat trouwe bezoekers van games.blog er weinig zullen lezen dat ze nog niet wisten.

Staan hieronder dan wel dingen die jullie nog niet wisten? Wel wel wel, dat hangt er maar net vanaf wie er vanmiddag allemaal aanwezig waren in mijn lokale Dynabyte.

De kale verkoper keek alvast goedkeurend naar het spel dat ik op de toonbank had gelegd. 'LocoRoco, dat is altijd leuk,' sprak hij. En ik zei niks, want ik ben eigenlijk heel verlegen.

De man rommelde wat achter de kassa. Hij keek naar zijn scherm, naar het spel, nog een keer naar zijn scherm en toen nóg een keer naar het spel. De blik die hij toen in zijn ogen kreeg kan ik alleen maar omschrijven als ondeugend. Onverwachts boog hij zich naar me toe, keek om zich heen of de kust veilig was en zei: 'Dat is dan achttien Euro.'

'Achttien Euro?' zei ik verbaasd. Was ik nu gek of kon deze man niet goed hoofdrekenen? Op de levensgrote prijssticker stond toch echt 19,99. Eén van ons maakte een vergissing, zoveel was wel duidelijk.

'Ja, want u had toch een klantenkaart?' zei de verkoper, waarbij hij me strak aankeek en het woord klantenkaart extra nadrukkelijk uitsprak.

In wat voor een bizar spelletje was ik terecht gekomen? Als hij maar niet dacht dat ik me zo makkelijk liet overbluffen. Dreigend boog ik me ook in zijn richting en zei: 'Nee, die heb ik niet,' waarbij ik extra nadruk probeerde te leggen op het woordje niet.

Niet onder de indruk begon de man nu ook nog met zijn wijsvinger op het spel te tikken, precies op de 10% korting op deze software met de Dynabyte Klantenkaart-sticker. Langzaam en sarcastisch sprak hij: 'Hint, hint.'

'Ik snap wat een klantenkaart is, maar ik zeg het u: ik heb er geen,' siste ik tussen mijn tanden.

Nu begon hij ook nog met zijn ogen te rollen! Alsof ik degene was die hem niet begreep. 'Volgens mij heeft u wel een klantenkaart,' zei hij op een… ja, laat ik het maar gewoon zeggen: op een ongeduldige toon. Deze man die maar niet wilde begrijpen dat ik niet in het bezit was van zijn klantenkaart, vond dat ik traag was van begrip.

'Ik denk dat ik het wel zou weten als ik een klantenkaart had.'

Met een diepe zucht herhaalde de verkoper zijn eerste vraag nog eens. 'Dus dat is dan achttien Euro, uche uche.' Dat laatste was geen kuchje, maar onze verkoper die letterlijk de woorden 'uche uche' uitsprak. Alsof hij me een subtiele hint probeerde te geven. Maar dat kan onmogelijk, ik ben altijd heel gevoelig voor zulke dingen.

Aangezien het duidelijk geen zin had om nog langer met deze man in discussie te gaan, betaalde ik hem maar gewoon zijn achttien Euro en vertrok naar huis om LocoRoco te spelen. Voor sommige mensen kan zelfs professor Kageyama niets meer betekenen.

Maar hey, toch mooi twee Euro uitgespaard.

Zie ook:
- Een weekje Reken Training – dag 5
- Een weekje Reken Training – dag 4
- Een weekje Reken Training – dag 3
- Een weekje Reken Training – dag 2
- Een weekje Reken Training – dag 1

Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 3
Lees ook:Dus zo ziet een dode pixel eruit?
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 5
Lees ook:Een weekje Reken Training – dag 4
Lees ook:Professor Kageyama is jarig

7 reacties op “Een weekje Rekentraining – dag 6

  1. Raymond von Mani

    Ik heb maar een vraag erik…
    Kom je er vaak?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Mark

    Whaha!
    Geweldig stukje! Heb erg gelachen!! :D
    Goeie duidelijke review trouwens op -planet-!
    En is het spel leuk? :P Dat zou een reden zijn om een psp te kopen maar met de ds red ik het ook nog wel! ;P
    @off-topic: Gister was de release van Battalion Wars 2(wii)en toen ik in het winkel centrum(heerhugowaard) was, was er in GEEN EEN winkel die in het bezit was van Battalion Wars 2(niet uitverkocht maar ze hadden hem gewoon niet:O)!! Is dit alleen hier of zijn er nog meer mensnen die dit hebben gemerkt?

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Zelden tot nooit, maar ik zit nu te denken dat ik daar misschien maar vaker inkopen moet doen!

    LocoRoco is erg leuk. Toevallig ook één van de redenen dat ik een PSP heb gekocht. :p En ik ben inderdaad maar gegaan voor ‘kort en to the point’ toen ik die review schreef.

    Terwijl ik op zoek was naar LocoRoco zag ik BWii in meerdere winkels liggen. Onder andere ook bij de Dynabyte. Als ik had gewild had ik hem zo kunnen kopen. Geometry Wars Galaxies! Dat is pas een spel dat lastig te vinden is. Volgens de geruchten kwam hij een maand geleden uit maar ik heb hem nog helemaal nergens zien liggen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. rick

    big brain big brain erik

      /   Beantwoorden  / 
  5. Mark

    Hey! Ik was vandaag naar alkmaar en nergens was het spel BWii toen ging ik naar free record shop en ik dacht nou die staat vast bij NEW ofzow..
    Zit ik in een stapel wii spellen te kijken zie ik toch opeens BWii tevoorschijn komen! ;P(het was de laatste!:O)
    Best leuk spel wie um heeft moet het maar ff zeggen kunnen we misschien online(yays!)!

      /   Beantwoorden  / 
  6. MNC

    Je bent wel erg goedgezind als je die twee Euro extra wilde betalen.

      /   Beantwoorden  / 
  7. Pete Flom

    Hee dat is herkenbaar… ik heb zelf in de Free Record Shop gewerkt en daar gaf ik ook altijd korting op spelletjes, “ja, u heeft toch een ANWB pas? Oh niet? Dan doen we toch gewoon alsof?” *BLIEP*

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.