Nintendo overweegt twee controllers bij de Revolution te stoppen

De laatste Nintendo spelcomputer die standaard met twee controllers werd geleverd was… pfff… de Super Nintendo in 1990 denk ik? Wat een mooi gebaar was dat toch. Vroeger was alles beter.

Maar het lijkt erop dat oude tijden misschien weer gaan herleven nu George Harrison in de Game Informer heeft gezegd dat Nintendo overweegt om een tweede controller bij de Revolution in de doos te stoppen. Ik geloof nooit dat dat is om nostalgische redenen, het lijkt er eerder op dat er ook spellen in ontwikkeling zijn waarvoor je als speler twee freehand remote controllers nodig hebt. (Zoals ook te zien was in het Revolution promotiefilmpje, waarin iemand ze gebruikte als virtuele drumstokjes).
Het is dus nog niet zeker (alleen een nunchuck analoge controlstick uitbreiding is al definitief bevestigd, naast in ieder geval één freehand controller natuurlijk). Het schijnt bovendien dat de freehand controllers nogal duur zijn om te produceren, dus Nintendo zal één en ander uiterst zorgvuldig willen overwegen. Maar het is wel hoopgevend!

Toen Nintendo in 1996 de analoge controlstick introduceerde, kwam Sony daar even later achteraan met een controller met (de nu standaard) twee controlsticks. Ik heb het gevoel dat een soortgelijk scenario ook hier op de loer ligt. Er is niet zo heel veel fantasie voor nodig om te bedenken dat een spel waarin je allebei je handen kunt bewegen in een virtuele ruimte meer bewegingsvrijheid biedt dan een spel dat je maar één hand laat gebruiken. (Wat dat betreft is het zonde dat de nunchuck-attachment niet ook is uitgerust met motion sensors). Ik zou het niet onverstandig vinden van Nintendo om deze keer hoog in te zetten en twee freehand controllers standaard aan iedere gebruiker te leveren, zodat iedere ontwikkelaar er, eventueel, gebruik van kan maken.

Harrison deed daarnaast ook nog wat meer interessante uitspraken in hetzelfde interview:

Over de prijs, in vergelijking tot de Xbox360: "Ja, ons doel is om op de markt te komen met een prijs die iets aantrekkelijkers is voor een groot publiek."

Hij zegt ook dat Nintendo in de afgelopen generatie heel veel van de PS2 heeft geleerd. Hoe belangrijk het is om een brede en gevarieerde spellencatalogus te hebben, en dat het niet altijd persé de krachtigste console hoeft te zijn die het best verkoopt.

"Wat we ons ook zijn gaan realiseren is dat de reputatie van een spelcomputer al grotendeels wordt bepaald in het eerste jaar. Je moet voor veel spellen zorgen, niet alleen bij de lancering, maar vooral ook in de maanden daarna. Het moeten ook echt goede solide titels zijn. Bij de GameCube hadden we dat niet, integendeel, nadat die was gelanceerd gebeurde er een half jaar lang vrijwel niets interessants. Op het moment dat je je dat begint te realiseren hebben de mensen hun mening over je console al gevormd, en het is het heel lastig om dat later nog te beïnvloeden."

Hij vergelijkt de uitdaging die Nintendo te wachten staat bij het promoten van de Revolution met de de uitdagingen die men had toen men de geflopte Virtual Boy probeerde te verkopen.

(Ook dat was typisch een apparaat dat mensen eerst zelf uit moesten proberen om er de charme van in te zien. Normale video-beelden maakten helemaal niks duidelijk).

"Je kunt niet gewoon de gameplay laten zien, dan zullen mensen het verschil niet begrijpen." Vervolgens mijmert Harrison over oude game-commercials waar je nog mensen op de bank zag zitten die het spel speelden. Tegenwoordig doet niemand dat meer, maar Nintendo-commercials voor de Revolution zullen misschien toch weer wat meer die kant op gaan.

Misschien zijn er wel zoveel als 20 (twintig!) spellen beschikbaar vanaf het begin. Ongeveer een derde daarvan zal van Nintendo zelf afkomstig zijn. Zes of zeven stuks dus.

Dit staat niet in de Game Informer, maar het is altijd leuk om te speculeren… ik gok op: Smash Bros Melee, Metroid Prime 3, Wario Ware Revolution, Mario 128 en nog een wat "serieuzer" spel. Iets als Waverace of 1080. Zelda Twilight Princess zal, naast de Gamecube marketing, ook gepromoot worden als Revolution launchtitle.

Red Steel wordt in ieder geval een lanceertitel. Dat spel zal de doelgroep verbreden op dezelfde manier als GoldenEye 64 dat deed voor de N64.

Met 20 launchtitles, mogelijk 2 controllers in de box, reclames die laten zien hoe leuk het is om op de Revolution te spelen en in de eerste 9 maanden een regelmatige aanvoer van nieuwe topspellen, zie ik de toekomst van Revolution behoorlijk rooskleurig in! Het staat wat mij betreft nu al vast dat deze console beter van start zal gaan dan de Gamecube dat deed.

Bron: go nintendo

Zie ook:
- Revolution controller net zo belangrijk als analoge stick en muis
- Drie nieuwe Red Steel screenshots. Geen bloed?
- "You will say Wow"
- Pilotwings Revolution? Ja graag!
- Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken
- De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?
- De Revolution zit nog vol verrassingen
- Tingle RPG gecancelled, online Zelda wordt nog overwogen
- Twilight Princess, duurt 100 uur, meer dungeons dan ooit en Revolution-functionaliteit "anders dan je zou verwachten"
- Iwata heeft niet gezegd dat het niet zo is dat de Revolution een wereldwijde releasedatum krijgt

Lees ook:F-Zero beter geschikt voor classic controller
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
Lees ook:Nieuw gerucht: nunchuck attachment ook motion sensor
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer

9 reacties op “Nintendo overweegt twee controllers bij de Revolution te stoppen

  1. Darkrman

    Niet slecht nintendo ik koop dus zeker een nintendo rev nu aleen maar hopen dat die spellen niet duur zijn zo’n 25,30 euro lijkt me wel redelijk kan ik best wat spellen kopen Zelda Twilight Princess ,Mario 128, Metroid Prime 3 Supersmah bros revolution, red steel lijken me wel een paar goeie start titels

      /   Beantwoorden  / 
  2. Pim

    Zou ik mogen weten waar jij deze informatie vandaan haalt????

      /   Beantwoorden  / 
  3. !nsane

    ik wilde er al een kopen… maar nu zeker

    denk trouwens niet dat de games 25-30 euro worden.. denk gewoon net als de cube 60 euro
    hopelijk worden ze 55 ofzo (liefst nog goedkoper natuurlijk)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Tweede alinea: “Maar het lijkt erop dat oude tijden misschien weer gaan herleven nu George Harrison in de Game Informer heeft gezegd…”.

      /   Beantwoorden  / 
  5. erik

    “zo hebben jullie evilgamerz al gechekt ze hebben al de tekst van hier zo over gekopieerd http://www.evilgamerz.com/index.php?action=fullnews&showcomments=1&id=4992

    Lol, hahaha… “freelance drumstokjes” !! :p
    Verder inderdaad duidelijk gekopieerd… je doet er niks tegen. Het is wel grappig dat ik mijn mening zeg “Ik geloof nooit dat…”, wat op evilgamerz wordt vertaald als “Er wordt gezegd dat…”

    Een volgende site brengt het ongetwijfeld als: “Nintendo heeft bevestigd dat…” Gotta love the internet. ;)

    “Zou ik mogen weten waar jij deze informatie vandaan haalt????”

    Daar is de bronvermelding (onder bijna al mijn berichten) voor. In dit geval go nintendo dus, die het uit het meest recente nummer van Game Informer hebben gehaald.

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “25,30 euro lijkt me wel redelijk kan ik best wat spellen kopen”

    Ik zou ernstig rekening houden met 50 of 60 euro. Dat kun je duur noemen, maar zo veel hebben spellen altijd gekost. Zelfs op de NES was het iets van 129 gulden per spel, wat ook ongeveer 60 euro is. Eén van de weinige producten die niet mee omhoog gaan met de inflatie. In feite worden ze dus zelfs iets goedkoper. :p

      /   Beantwoorden  / 
  7. Pimthunder

    Mijn excuses voor het kopiëren van bovenstaand artikel, het was niet netjes om dit te doen. Alhoewel niet alles gekopieerd was, het interview wel ;) . Als u (en uw bezoekers) het aangepaste artikel willen bekijken zie dan deze link: http://www.evilgamerz.com/index.php?action=fullnews&showcomments=1&id=4992.Ik hoop jullie (bezoekers en Erik) hiermee voldoende tegemoet gekomen te zijn, zo niet stuur me maar een mail.

    Pim de brock (pimthunder)

    http://www.evilgamerz.com/ http://www.gamesnieuws.nl
    [email protected]

      /   Beantwoorden  / 
  8. Prakash

    Ik geef Nintendo een goede kans om deze ronde te winnen in the “console wars”. Mensen zoeken steeds meer iets origineel en “cool”, de Nintendo Revolution voldoet aan beide.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.