Pilotwings Revolution? Ja graag!

"En als we het toch hebben over Nintendo’s nieuwste console, hier is nog een ander onweerstaanbaar gerucht. Het lijkt erop dat een nieuw deel in Nintendo’s flight simulator serie Pilotwings in ontwikkeling is voor de Revolution.

Ik stel me voor dat je de controller van de Revolution als een papieren vliegtuigje in je handen houdt, en dat je daarmee in het spel je vliegtuig moeiteloos door de prachtige blauwe luchten laat glijden. Als zelfs een spel als Pilotwings je niet enthousiast kan maken voor de Revolution, wel… dan weet ik het ook niet meer."
Zo viel er deze maand te lezen in de "Rumor Mill" van het tijdschrift EGM. Eigenlijk lijkt de kans me behoorlijk groot dat dit echt waar blijkt te zijn. De Revolution lijkt haast gemaakt voor dit spel, en Nintendo heeft zelfs al een techdemo aan een paar journalisten laten zien waarin je een vliegtuigje door Delphino Plaza kon laten vliegen op precies dezelfde manier als hierboven staat beschreven. Het werkte blijkbaar perfect, en Miyamoto grapte dat hij misschien een controller-attachment in de vorm van een vliegtuigje zou maken.

Voor de lezers die nog te jong zijn om het zich te herinneren, Pilotwings was een verbazingwekkend spel van Nintendo waarin je leerde vliegen. Er zijn delen van verschenen op de Super Nintendo en de Nintendo64 Je hoefde niet te vechten of missies uit te voeren, je kreeg alleen maar vlieglessen (en hangglider-lessen, en parachutespring-lessen, en jetpack-lessen). Nou okee, als je al je diploma’s had gehaald kwamen er uiteindelijk wel een paar gevechtsmissies, maar die waren lang niet zo leuk als het opleidings-gedeelte. Het gaf echt een ongekend gevoel van vrijheid om helemaal alleen door het luchtruim te zweven.

Ik heb vooral mooie herinneringen aan de hangglider in de N64-versie. De eerste keer dat ik recht naar beneden van die berg afdook voelde ik het echt in m’n maag, net alsof ik in een achtbaan zat… wat een fantastisch spel!

Hier het artikel uit de EGM:

Bron: gonintendo

Win een Nintendo DS + Animal Crossing: Wild World!

Zie ook:
- Red Steel, de eerste Revolution screenshots
- Tony Hawk Downhill Jam als Revolution launchtitle
- Zo zou F-Zero op de Revolution kunnen werken
- De Bob Ross game, kan het echt waar zijn?
- De Revolution zit nog vol verrassingen
- Tingle RPG gecancelled, online Zelda wordt nog overwogen
- Twilight Princess, duurt 100 uur, meer dungeons dan ooit en Revolution-functionaliteit "anders dan je zou verwachten"
- Iwata heeft niet gezegd dat het niet zo is dat de Revolution een wereldwijde releasedatum krijgt

Lees ook:Tien seconden Pilotwings
Lees ook:Hudson gaat Revolution “Flight Game” laten zien op E3
Lees ook:De vrienden van Sam Kennedy vinden Pilotwings perfect
Lees ook:Famitsu gerucht: NiGHTS into dreams naar Revolution
Lees ook:Online spelletje: Stunt Pilot

6 reacties op “Pilotwings Revolution? Ja graag!

  1. Oscar Mopperkont

    Ik ben benieuwd! Kan haast niet wachten om nu echt eens met die controller in de weer te zijn. Het spel Pilot Wings ken ik dan niet en ik weet ook totaal niet of het me trekt, maar het lijkt wel heel logisch.

    Ben benieuwd of ze ook voro een spel als Fifa een intuitieve besturing kunnen bedenken.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Erik, hoeveel reakties heb je inmiddels binnen? Loopt het storm?

      /   Beantwoorden  / 
  3. Niels

    Dit lijkt me nou ook echt leuk! laatst dat filmpje van F-zero was ook geweldig! daarin demonstreerde ze hoe de game play zou kunnen zijn.

    Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat je hartstikke snel kan zijn met zo’n controller, en ook nog eens preciezer.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “Het spel Pilot Wings ken ik dan niet en ik weet ook totaal niet of het me trekt, “

    Dan mis je wel wat! :p Heb je geen snes of n64? Het wordt ook eigenlijk weleens tijd voor een port naar de GBA of DS.

    “Loopt het storm?”

    Storm is een beetje overdreven, maar het zijn er wel meer dan ik had verwacht!

    “Dit lijkt me nou ook echt leuk! laatst dat filmpje van F-zero was ook geweldig! daarin demonstreerde ze hoe de game play zou kunnen zijn.”

    Ik weet. Ik zou willen dat ik zelf op het idee was gekomen om zo’n filmpje op te nemen, dat werkte echt briljant! Dat F-Zero filmpje maakte voor mij meer duidelijk dan al het officiële nieuws dat Nintendo over de Revolution naar buiten heeft gebracht.

    “Ik krijg ook steeds meer het gevoel dat je hartstikke snel kan zijn met zo’n controller, en ook nog eens preciezer.”

    Als het echt goed werkt dan zeker ja. Zodra er een vertraging optreed is het natuurlijk gelijk verpest, maar ik ga ervan uit dat Nintendo dat wel goed voor elkaar heeft.

    Duikvluchten maken in Pilotwings (en op het állerlaatste moment weer optrekken) was nog nooit zo makkelijk. :D

      /   Beantwoorden  / 
  5. Killerspoon

    @ erik
    “Als het echt goed werkt dan zeker ja. Zodra er een vertraging optreed is het natuurlijk gelijk verpest, maar ik ga ervan uit dat Nintendo dat wel goed voor elkaar heeft. “

    Nadat enkele (journalisten etc.) de controller in demo’s hebben kunnen testen bleek dat al hun verwachtingen, over precisie en wat jij zegt; vertragingen, te laag waren. Het schijnt zo precies en zo perfect te werken…dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, en als je een dergelijk revolutionaire manier van gamen introduceerd MOET het ook wel geperfectioneerd zijn!

    Egt….ik ben blij dat de winter alweer over is, kijk uit naar de zomer…maar wat kijk ik ook uit naar de volgende winter waarin we(hopelijk) onze nieuwe console in huis mogen halen….

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Het schijnt zo precies en zo perfect te werken…dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken, en als je een dergelijk revolutionaire manier van gamen introduceerd MOET het ook wel geperfectioneerd zijn!”

    Dat is ook wel zo, en ik heb die verslagen ook gelezen. Maar ik ben dan toch zo iemand die dat zich af blijft vragen totdat hij het zelf een keer mag proberen. ;)

    Ik weet ook zeker dat ik die eerste dag alles ga uitproberen. Zo snel mogelijk bewegen, snel de controller ronddraaien… kijken hoe goed hij dat registreert.

    Als ik hier héél snel de muis van mijn computer heen en weer beweeg, dan houdt de cursor dat toch nog aardig goed bij. Zo goed moet de revolution controller ook werken.

    En ik heb goede hoop dat hij dat ook zal doen, maar ik wil het toch het liefste zelf meemaken. :p

    De laatste 2 maanden van 2006 worden inderdaad heel spannend!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.