Revolution development kits laat maar goed ontvangen

Nog niet zo lang geleden heeft Nintendo in een interview verteld dat ontwikkelaars wereldwijd op dat moment al toegang hadden tot Revolution development kits. IGN heeft de telefoon gepakt en eens gebeld naar een paar verschillende ontwikkelaars om zo hun mening erover te peilen. En Nintendo’s uitspraak bleek, hoewel niet geheel onwaar, dan toch in ieder geval wel erg optimistisch te zijn.
De meeste ontwikkelaars wisten te vertellen dat Nintendo tot nu toe vooral extreem beperkte versies van de devkit heeft rondgestuurd. De allereerste versie was zelfs letterlijk een Gamecube met een Revolution controller er aan bevestigd. Daarna zijn er nog 2 updates uitgedeeld, maar allebei met maar hele kleine wijzigingen. Je zou gerust kunnen stellen dat Nintendo tot op dit moment simpelweg gamecubes heeft verstuurd, zelfs al moet de uiteindelijke Revolution ongeveer tweemaal zo krachtig worden.

Alleen de allergrootste ontwikkelaars, denk EA en Ubisoft, kunnen heel binnenkort het eerste echte prototype verwachten, een systeem dat voor 90% tot 95% identiek is aan de uiteindelijke Revolution. Kleinere studios die geen hechte banden met Nintendo hebben zullen daar nog minstens een paar weken op moeten wachten.

Hoewel een echte reden niet wordt vermeld, gok ik dat dit alles te maken heeft met Nintendo’s angst voor na-apers. Tot voor kort zou ik gezegd hebben dat ze eens niet zo paranoide moesten zijn en dat iedereen heus niet op de loer ligt om al hun ontwerpen te stelen. Maar blijkbaar kun je inderdaad niet voorzichtig genoeg zijn.

Maar goed, zelfs al hebben ze alleen nog maar mogen experimenteren met een gepimpte gamecube, ontwikkelaars zijn al wel allemaal razendenthousiast over de Revolution. "In het begin waren we erg teleurgesteld dat hij minder krachtig was dan de Xbox360. Maar toen we eenmaal doorkregen hoe de controller precies in elkaar zat verdwenen onze zorgen als sneeuw voor de zon." aldus een ontwikkelaar.

Andere studios hebben allemaal soortgelijke ervaringen. Iedereen geeft onmiddellijk toe dat de Revolution minder krachtig is, maar ze benadrukken allemaal uitdrukkelijk dat dat echt niks uitmaakt omdat er door Nintendo zoveel nadruk op de controller wordt gelegd.

Met wat zij van de Revolution-specs afweten was iedere studio waar IGN mee gesproken heeft ook van mening dat Nintendo’s nieuwste spelcomputer makkelijk in de markt gezet kan worden voor minder dan 200 dollar, misschien zelfs voor zo weinig als 150 dollar.

Samenvattend zou je dus kunnen stellen dat Nintendo aan de late kant is met het rondsturen van development kits, maar dat werkelijk iedereen die er eentje heeft ontvangen razend-enthousiast is over Nintendo’s "New Generation". Bovendien ziet het er naar uit dat de spelcomputer verkocht kan worden in een totaal andere, en veel toegankelijkere, prijsklasse dan alle concurrenten.

Bron:IGN

Zie ook:
Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
Nintendo: over vijf jaar doet iedereen ons na
PSP doet DS na
Nintendo interview: "Concurrentie mag ons deze keer niet immiteren."
Animal Crossing dagboek met illustraties
Nieuwe DS met touchscreen voor twee vingers?

Lees ook:Hands on met de Revolution dev. kit
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
Lees ook:Revolution controller heeft geen touchscreen
Lees ook:Nog meer Revolution
Lees ook:Revolution in november?

4 reacties op “Revolution development kits laat maar goed ontvangen

  1. Rman

    Ik denk dat de revolution de prijs tussen 200 euro en 300 euro ligt ik denk eigenlijk zo’n 250 euro

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Een wilde gok? Of heb je geheime bronnen? :p

    Ik hou het voorlopig op 200 euro. (En dat is een gok ja).

      /   Beantwoorden  / 
  3. Prakash

    Nu maar hopen dat de Revolution een paar grote geheimen heeft. 3d projectie technologie of zoiets zou wel mooi zijn. De nieuwe controllertechnologie op zich is ook al meer dan genoeg, maar stiekem hoop je toch op veel meer ,dat zou ook al die geheimzinnigheid verklaren. En Nintendo is er het bedrijf niet naar om een zwakkere console te leveren tenzij er innovatieve aansprekende concepten ervoor in de plaats komen zoals bij de DS.

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “3d projectie technologie of zoiets zou wel mooi zijn.”

    Ik zou daar niet te hard op rekenen. Ga er maar vanuit dat je de Revolution gewoon op een tv aansluit. Dat heeft Nintendo al op meerdere gelegenheden gezegd en op bijna alle promotie-foto’s is ook een tv op de achtergrond te zien.

    Ze hebben het inderdaad over “nog een geheim.” Maar ik persoonlijk denk dat dat iets kleins is. Een verbeterde rumble-techniek bijvoorbeeld. Of een ingebouwd GBA-slot om die games op je tv te spelen. Ik geloof nooit dat ze nog steeds iets achter houden dat een fundamenteel verschil gaat maken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.