Nog meer Revolution

Het begint steeds duidelijker te worden wat Nintendo van plan is. De Revolution moet het helemaal hebben van de unieke nieuwe controller, want de specificaties zijn nogmaals zeer bescheiden. Vandaag zijn er weer wat nieuwe citaten naar buiten gekomen van ontwikkelaars die bezig zijn er spellen voor te maken. De CPU en de GPU liggen allebei in het verlengde van die van de Gamecube. En 1 ontwikkelaar zegt te verwachten dat de Revolution ongeveer het dubbele zal kunnen presteren.

Nintendo richt zich dus duidelijk niet op het publiek dat het mooiste van het mooiste wil spelen. In plaats daarvan zal het bedrijf proberen de aandacht te trekken met unieke spellen die op andere spelcomputers niet mogelijk zijn. Voor de Playstation 3 en de Xbox360 zullen steeds complexere, realistische games verschijnen. Nintendo zal de nadruk leggen op simpele en verslavende spelletjes die optimaal gebruik maken van de nieuwe controller.

Ik denk dat het een verstandige zet is. Nintendo zit toch voorgoed vast aan het ‘kiddy’ imago. Het is bijna zinloos om rechtstreeks te concurreren met de andere twee spelcomputers. In plaats daarvan richt men zich nu dus op een zo breed mogelijk publiek. En misschien ook wel op gamers die een Revolution naast hun andere spelcomputer willen hebben. De bescheiden specificaties maken immers ook een bescheiden prijs mogelijk. Alle ontwikkelaars gaan uit van een prijs van 150 dollar of lager. Zelfs 99 dollar lijkt niet uitgesloten.

De Nintendo DS bewijst dat het mogelijk is. Ook dat is een technisch achterhaalde spelcomputer met unieke besturingsmogelijkheden die voor een bescheiden prijs in de winkels ligt. Tot nu toe houdt de DS zich uitstekend staande naast de veel krachtigere PSP.

Zie ook:
Playstation 3 veel krachtiger dan verwacht, Revolution veel minder?
Raid Over The River voor de Revolution?
Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution.

Lees ook:De Revolution zit nog vol verrassingen
Lees ook:Geheimzinnig gedoe rondom de Revolution.
Lees ook:Miyamoto: Als jij een goed idee hebt, hebben wij het geld
Lees ook:Sony ziet PS3 als de Mercedes onder de spelcomputers
Lees ook:In 85% van de huishoudens een Revolution

2 reacties op “Nog meer Revolution

  1. Eduard

    Gaat Nintendo zich uit de markt prijzen met dit console? Waarom doen ze dit in godesnaam!

      /   Beantwoorden  / 
  2. Balhaar

    Omdat niet iedereen geintresseerd is in die o zo stoere graphics.
    Dat zie je maar weer aan de verkopen van de DS t.o.v. de PSP.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.