Revolution controller heeft geen touchscreen

Dat is inderdaad al oud nieuws. Maar door een opmerking van Trudy Muller van EA is het gerucht nu weer helemaal terug. Inclusief een gloednieuwe mock-up:

Terwijl Nintendo toch echt duidelijk gezegd heeft (zelfs nog voordat de controller onthuld werd) dat ze helemaal geen plannen hadden om de Revolution uit te rusten met een tweede (touch)screen zoals de DS. Japanse clubleden hebben zelfs al een prototype van de uiteindelijke controller opgestuurd gekregen "om te wennen." Dat zijn allemaal duidelijke signalen dat de controller klaar is en dat Nintendo er tevreden mee is.
Maar dan komt Trudy Muller langs en ze zegt:

"The beauty of the new Revolution controller is that the possibilities for new game ideas are limitless. I’m sure that Nintendo already has a number of phenomenal design concepts built around 3D Pointing or Touch Sensitivity for their 1st party games. Our developers are inspired and excited by the new controller’s features."

Volgens mij gewoon een onschuldige opmerking (misschien een beetje onhandig geformuleerd) over de functionaliteit van de Revolution controller zoals die ons allemaal bekend is. De actie op het scherm "aanraken" door de controller te bewegen.

Ik denk echt dat mensen teveel verwachten van Nintendo’s "nog niet alle geheimen van de Revolution zijn bekend" opmerking. Er zullen misschien nog wel wat kleine details bekend gemaakt worden, dingen die het concept wat verfijnen. Maar we hoeven volgens mij echt niet meer te rekenen op touch screens (hooguit Nintendo DS Connectivity), 3D weergaves, virual reality brillen of een Revolution die zijn eigen beelden op de muur kan projecteren.

Bronnen:
Nintendo Revolution (inmiddels uit de lucht)
Spong
Aussie Nintendo

Zie ook:
- Kaplan: Nintendo heeft altijd al meer risico’s genomen dan haar concurrenten
- Revolution development kits laat maar goed ontvangen
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- Nintendo: over vijf jaar doet iedereen ons na
- Revolution standaard is tevens power supply?

Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen
Lees ook:Nieuwe foto’s van de Revolution controller (update: en toen waren er 19)
Lees ook:Revolution Light Sabre gevecht
Lees ook:Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller

3 reacties op “Revolution controller heeft geen touchscreen

 1. Microtechs

  MEt Touch Sensivity wordt dus bedoeld hoe stevig je hem vasthoudt

    /   Beantwoorden  / 
 2. erik

  Want?

  Ik vraag me vooral af hoe die controller dan moet merken hoe stevig je grip er op is.

  En daarnaast zie ik ook het voordeel er niet zo van in. Gewoon een goede analoge knop (zoals de schouderknoppen op de gamecube controller) is dan nuttiger.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paul Hu

  Misschien bedoellen ze met touch Sensitivity, de normale knoppen:P, want die druk je ook in:P, en trouwens waarom wordt er zoveel gehypt met de touch Sensitivity functie (als die wel bestaat), want het is maar een gerucht van een man uit EA, we weten niet eens of hij betrouwbaar is, maar lijkt me wel vet een touch pad op de Revo controller, maar de Revo is toch 80-90% klaar dus de touchpad kunnen we vergeten

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.