Europa wordt de belangrijkste markt voor games

"Succes in Europa is onmisbaar," dat heeft John Yamamoto gezegd. Die naam zegt je waarschijnlijk niets, maar als ik vertel dat hij een hoge functie heeft binnen Square Enix dan heb ik direct jullie aandacht weer. Ja ja, Square Enix vindt Europa onmisbaar.

"De Europese markt is sneller gegroeid dan in welke andere regio dan ook." En let op, nu komt het: "Ik denk dat het in de toekomst de grootste markt zal worden."


Square Enix is overigens een van de weinige Japanse spellenmakers die een eigen Europese vestiging heeft. Waar John Mayamoto, niet geheel toevallig, de directeur van is. Dus het is misschien ook weer niet zo’n hele opvallende uitspraak van zijn kant. Het zou pas echt betekenisvol worden als ik zo’n soort uitspraak hoorde uit de mond van, laten we zeggen, de Japanse directeur van Square Enix. Maar goed, de Europese directeur, het is een begin. En zou het niet fantastisch zijn als hij gelijk kreeg?

Als Europese gamer krijg je toch altijd een beetje het gevoel dat er onder ontwikkelaars een "oh ja, europa ook nog" sfeertje hangt. Die regio waar ze zich pas zorgen over hoeven te maken als het nieuwe product eerst succesvol in Japan en Amerika is neergezet. We zijn er al zo aan gewend dat er nauwelijks nog over geklaagd wordt. Je zou de Amerikanen eens moeten horen als alle spellen hier een half jaar eerder uitkwamen dan in Amerika. En als Yamamoto gelijk krijgt zou dat kunnen gebeuren!

Bron: Next Gen

Zie ook:
Goedkope Revolution in 2006? Aandeel Nintendo schiet omhoog
Rez Portable… krijgt de PSP dan ook een rumble pack?
Floor Vision patent, Shigureden en een nieuw ontwerp voor Nintendo DS Nieuw gamecafe geopend in Utrecht

Lees ook:Square-Enix klassiekers in Japanse PlayStation Store
Lees ook:Final Fantasy XIII op z’n vroegst 2010 in Europa
Lees ook:Eerste screenshots Final Fantasy IV DS remake
Lees ook:Final Fantasy XIII tv-commercial
Lees ook:Dragon Quest Builders komt naar Europa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.