Nieuw gamecafe geopend in Utrecht

De oprichters van WZZRD hebben gesignaleerd dat er een groeiende behoefte is onder gamers om hun games in groepsverband te kunnen spelen. Om in die behoefte te voorzien hebben ze hun nieuwe gamecafe opgericht. Aan de Oude Gracht in Utrecht kunnen maximaal 35 gamers terecht om populaire games te spelen op de nieuwste hardware met een razendsnelle internetverbinding.

Voor 4 euro per uur kunnen gamers individueel spelen, maar ook via een lokaal netwerk of via internet. Daarnaast zal WZZRD ook competities en toernooien organiseren, zodat het echt een meerwaarde krijgt om in het cafe te gaan gamen in plaats van thuis. Misschien minder belangrijk voor de hardcore gamer, maar bij WZZRD kan ook nog gegeten en gedronken worden. Er worden zelfs games verkocht.

Het zal ook niet bij deze ene vestiging blijven. Eind deze maand wordt er een WZZRD in Groningen geopend. En voor 2006 staan er nog meer vestigingen gepland in alle grote steden. In de Aziatische landen is het Game Cafe een bekend verschijnsel. Zuid Korea heeft er inmiddels 20.000 en China zelfs al meer dan 130.000. WZZRD verwacht dat er de komende jaren ook in Nederland een groeiende behoefte zal zijn aan dergelijke gaming locaties.

We zullen zien. Met het alsmaar populairder worden van games is dit in ieder geval wel een logische ontwikkeling. Naarmate iets steeds meer mainstream wordt, moet het ook steeds toegankelijker gemaakt worden. Openbare locaties om te gamen horen daar zeker bij.

Op dit moment zijn de volgende games beschikbaar zijn in het cafe:

World of Warcraft, Counterstrike, Counterstrike Source,
GTA San Andreas, Half Life 2, Battlefield 2, Second Life,
Brothers in Arms 2, Guild Wars, Halo 2, Warcraft III,
Need For Speed, Call of Duty, Stronghold 2, Rome Total War,
Splinter Cell 3 en meer…

Bron: PCM
Site: wzzrd.nl

Lees ook:Gamers onthouden reclame beter
Lees ook:Wil Sony teveel met de Playstation3? Welnee…
Lees ook:In SWERY’s nieuwe spel veranderen mensen ‘s nachts in katten
Lees ook:Adverteren in games heeft weinig zin
Lees ook:President van Namco Bandai: PS3 release in de lente onmogelijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.