Floor Vision patent, Shigureden en een nieuw ontwerp voor Nintendo DS

Nintendo is een samenwerking aangegaan met Shigureden, een themapark in Kyoto. Het laat zich vertalen als "Autumnal Shower Palace" (Herfstachtig Regen Paleis?). En het staat bekend om de "Ogura Hundred Poems by famed 100 poets" , blijkbaar een van de bekendste klassieke stukken Japanse literatuur.

Wat ik kan opmaken uit de plaatjes op Nintendo’s Japanse site, en de site van Shigureden zelf, is dat Nintendo heeft meegewerkt aan een interactieve tentoonstelling. Op de vloer zijn verlichte afbeeldingen te zien. En over die vloer lopen mensen rond met een speciale Nintendo DS zonder knopjes. Alleen het touchscreen is nog aanwezig om het apparaat te bedienen.
Ik kan me voorstellen dat je op die DS bijvoorbeeld informatie te zien krijgt over de afbeeldingen op de vloer. De DS die je een interactieve rondleiding geeft door de tentoonstelling. De techniek opzich is niet zo revolutionair, maar Nintendo maakt het wel goedkoop en makkelijk beschikbaar. Dat leidt af en toe tot interessante toepassingen.

Dat is leuk, en het rondt mooi twee Nintendo-geruchten af die al een tijdje rondzweven. Ten eerste dat er deze week een nieuwe versie van een Nintendo handheld bekend gemaakt zou worden. Dat bleek niet waar, maar nu dus toch een beetje.

En ten tweede het verhaal over het Floor Vision patent dat Nintendo heeft aangevraagd. Dat moet bijna wel de techniek zijn die is gebruikt voor deze tentoonstelling.

Shigureden.com
Japanse Nintendo site over Shigureden

Zie ook:
Voorlopig nog geen nieuw ontwerp DS
Twee uur wachten op Mario Kart demo
Animal Crossing dagboek
Totale DS-gekte in Japan

Lees ook:Alle niet-bestaande Famicase cartridges verzameld op één site
Lees ook:Detective spel naar PSP
Lees ook:Nintendo DS als organizer voor Japanse meisjes
Lees ook:Romo Cart verandert je huiskamer in een kartbaan
Lees ook:Nintendo jaagt Italianen de stuipen op het lijf

2 reacties op “Floor Vision patent, Shigureden en een nieuw ontwerp voor Nintendo DS

  1. Erik

    Cool, ik wordt gelinkt vanaf 4CR! :p

    Interessante observatie van hun kant dat ze zich herinnerden dat Nintendo inderdaad ooit heeft geroepen dat ze een tekenfilm over die 100 poems wilden gaan maken. Dat kan bijna geen toeval zijn. Misschien is dat een toekomstig project dat ook in samenwerking met dat museum gedaan zal worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.