Zie Capcom’s Remember Me 12 minuten in actie

remembermegameplay
Kotaku’s Stephen Totilo mocht het spel Remember Me uitproberen en maakte daar het onderstaande filmpje over. Het ziet er op zich goed uit, maar ik ben een beetje verbaasd over de opmerking die Stephen maakt op 8:48. Een Capcom-medewerker, die tijdens deze speelsessie naast hem zat, heeft blijkbaar gezegd dat er van de übercoole “memory remix”-scenes in het hele spel maar 5 voorkomen. Vijf scenes! Op een totale speelduur van 8 à 10 uur. Dat klinkt niet als veel. De eerste trailer wekte vorig jaar de indruk dat terroriste Nilin de hersens van al haar tegenstanders kon “hacken” om valse herinneringen achter te laten, maar dat is dus duidelijk niet het geval. Die Ghost Trick-achtige puzzels blijven beperkt tot een handvol specifieke scenarios. Capcom belooft wel dat de hackscenes verderop in het spel langer en complexer zijn dan wat we tot nu toe hebben gezien, maar ik vrees dat ik mijn beeld van Remember Me nu toch wat moet bijstellen. Van een hoogst origineel puzzelspel naar een redelijk conventioneel actiespel.

  • Van de positieve kant: de actie ziet er wel erg vet uit. Nilin klautert als een soort Princess of Persia door Parijs en trapt tegenstanders in elkaar via een ingewikkeld combo-systeem dat ik niet helemaal begreep. Zelfs zonder de optie om iedereen te “hacken” lijkt Remember Me nog steeds een interessant spel.
  • Maar een hoofdrolspeelster met geheugenverlies? In een science fiction-wereld waar mensen in elkaars brein kunnen wroeten? Kom op Capcom, dat ligt er wel erg dik bovenop. Wedden dat Nilin zelf ook het slachtoffer is van een “memory remix?” Of nog beter: dat het hele spel zich afspeelt in Nilin’s geheugen terwijl ze wordt gehackt?
  • Zelf de waarheid ontdekken kan vanaf 7 juni, als Remember Me in de winkels ligt voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe trailer van Capcom’s Remember Me
Lees ook:Kijk dit: valse herinneringen planten in Capcom’s Remember Me
Lees ook:Zie Super Street Fighter II Turbo HD Remix in beweging
Lees ook:Gametrailers’ uitgebreide Street Fighter IV trailer analyse
Lees ook:NES Remix in Japanse gameshow Game Center CX

2 reacties op “Zie Capcom’s Remember Me 12 minuten in actie

  1. Reinier

    Totaal ongerelateerd dit,maar Ace Attorney 5 wordt gelocaliseerd! Verschijnt exclusief digitaal in de herfst.

      /   Beantwoorden  / 
    1. G.Tom

      Ik had het gehoord! Ik kijk er ook zeer naar uit! Dual Destinies~

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.