Kijk dit: valse herinneringen planten in Capcom’s Remember Me


Capcom heeft een sciencefictionspel aangekondigd over een groep terroristen die zichzelf de “Errorists” noemen. Spelers kruipen in de huid van een vrouwelijke Errorist, Nilin, die in deze trailer de opdracht krijgt om een medewerker van het bedrijf Memoreyes te vermoorden. Je moet dit filmpje echt even zelf bekijken. Aanvankelijk lijkt Remember Me gewoon een Assassin’s Creed-kloon met een futuristisch tintje, maar zodra Nilin haar slachtoffer heeft gevonden neemt de demo een onverwachte wending. In plaats van hem neer te schieten gebruikt ze een apparaatje om zijn hersenen te “hacken” en daar een valse herinnering te planten. (Hadden Capcom en Columbia Pictures hun timing nu maar iets beter op elkaar afgestemd – dit was perfect geweest als het officiële spel van de Total Recall-remake die nu in de bioscoop draait). Het idee is dat die valse herinnering zo gruwelijk is dat de man vrijwillig zelfmoord zal plegen. Een luguber thema, maar wel knap uitgewerkt. Vooral de scenes in het geheugen van de Memoreyes-medewerker zien er bijzonder uit. Een soort driedimensionale versie van Capcom’s eigen DS-spelletje Ghost Trick.

Remember Me wordt momenteel ontwikkeld in Frankrijk (de game speelt zich ook af in een fictieve 2084-versie van Parijs) door voormalige werknemers van Ubisoft, Criterion en Electronic Arts. Als alles volgens planning verloopt verschijnt het spel in mei 2013 voor PlayStation 3, Xbox 360 en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Zie Capcom’s Remember Me 12 minuten in actie
Lees ook:Nieuwe trailer van Capcom’s Remember Me
Lees ook:UFO’s en schapen in Capcom’s Flock
Lees ook:Umbrella Chronicles 1.000.000 keer verkocht
Lees ook:Gametrailers’ uitgebreide Street Fighter IV trailer analyse

2 reacties op “Kijk dit: valse herinneringen planten in Capcom’s Remember Me

  1. Kikujiro

    Ziet er goed uit! De setting doet me een beetje denken aan Blade Runner. Mooi om te zien ook dat Capcom naast RE6 ook met iets nieuws komt.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.