Nieuwe trailer voor Ron Gilbert’s The Cave


Een trailer die wordt ingesproken door een pratende grot? Dat kan alleen maar The Cave zijn! We hadden al een tijdje niets meer van Ron Gilbert´s nieuwe spel vernomen, maar afgelopen weekend verscheen er opeens weer een nieuwe trailer. Het spel staat gepland voor januari, dus ik stel me voor dat we er in de komende weken nog veel meer van gaan horen.

The Cave is een nieuw project van ontwerper Ron Gilbert (bekend van titels als Maniac Mansion en The Secret of Monkey Island). Het spel draait om een magische grot die de wensen van zijn bezoekers kan vervullen, maar die zo gevaarlijk is dat er ook al duizenden mensen in zijn verdwaald. Aan het begin kiezen spelers 3 avonturiers (uit een groep van 7) om de grot te verkennen. Daar wordt The Cave al meteen anders dan andere spellen, want die keuze is permanent. De enige manier om een ander personage te proberen is door een compleet nieuwe savegame aan te maken. Om alle mogelijke verhaallijnen mee te maken zul je het spel dus minstens drie keer moeten uitspelen.

De grot zelf is een reusachtig doolhof, vergelijkbaar met de spelwerelden van Metroid en Castlevania, vol hindernissen die volgens Gilbert vergelijkbaar zijn met de puzzels in zijn point and click adventures. Zijn oude gevoel voor humor is ook weer aanwezig, zoals je hoort in deze trailer. Ik moest lachen om de grot die niet kan beslissen hoe oud hij ook alweer is.

The Cave verschijnt in januari (exacte datum nog niet bekend) voor PlayStation 3, Xbox 360, Wii U en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: spelontwerper Ron Gilbert over The Cave
Lees ook:Kijk dit: Ron Gilbert’s nieuwe platform/puzzelspel The Cave
Lees ook:Het nieuwe spel van Ron Gilbert: DeathSpank
Lees ook:Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS
Lees ook:Nintendo Switch presentatie op 13 januari

Eén reactie op “Nieuwe trailer voor Ron Gilbert’s The Cave

  1. Wormpaul

    Ga ik absoluut kopen!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.