Kijk dit: spelontwerper Ron Gilbert over The Cave


Video-interview met Ron Gilbert over zijn nieuwe spel The Cave. Hij vertelt min of meer hetzelfde als wat ik jullie vorige maand ook al vertelde, maar uit Ron’s mond klinkt het nog veel specialer en bijzonderder. Ik bedoel: een pratende grot, de actie van een platformspel met de puzzels van een adventure game, verdwalen in een groot aaneengesloten doolhof… The Cave is hard op weg om mijn favoriete Double Fine-spel te worden. Ron Gilbert vertelt ook dat hij al 25 jaar met dit idee rondliep, dus het verhaal (dat nu nog een beetje simpel klinkt: zeven vreemdelingen komen naar een mysterieuze grot om hun grootste angst te overwinnen) is hopelijk helemaal uitgekristaliseerd. Grappig zal het sowieso wel worden, maar ik hoop op een mysterie dat zodanig intrigeert dat ik het spel inderdaad  – zoals Gilbert hoopt – meerdere keren uit wil spelen om de verhaallijnen van alle personages mee te maken.

The Cave verschijnt begin volgend jaar voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: Ron Gilbert’s nieuwe platform/puzzelspel The Cave
Lees ook:Nieuwe trailer voor Ron Gilbert’s The Cave
Lees ook:Het nieuwe spel van Ron Gilbert: DeathSpank
Lees ook:Cave Story nu ook naar DSiWare, Orioto maakt een schilderij
Lees ook:Kijk dit: Cave Story 3D op de 3DS

3 reacties op “Kijk dit: spelontwerper Ron Gilbert over The Cave

  1. Wormpaul

    En vergeet niet dat “costume quest” 1 van de leukste games op PSN was/is, heb de origele game & DLC volledig (100%) uitgespeeld. En dat kwam niet door de uitdagende gameplay (het was te makkelijk) maar wel door de fijne wereld en het gevoel dat het spel je gaf. (het stemde mij vrolijk, een soort warm gevoel van thuis komen)

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Ik moet bekennen dat ik die nog steeds niet heb gespeeld. Het ziet eruit als een vrij traditionele RPG, maar het stijltje spreekt mij ook enorm aan. Heel erg Nintendo-achtig, ergens tussen Earthbound en Animal Crossing. Geen idee of en wanneer ik er nog eens aan toe kom, maar hij staat wel op mijn theoretische verlanglijstje. :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. G.Mark

        Hey Erik! Je kan de demo downloaden in de PS Store! Mij sprak de sfeer super erg aan dus heb vanmiddag ook een tijd ermee gespeeld.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.