Trailer: Metal Gear Solid: Ground Zeroes


Nog meer nieuwe Metal Gear! We wisten al dat Metal Gear Rising onderweg was naar de huidige generatie spelcomputers, maar deze week kondigde Konami aan dat een spel genaamd Metal Gear Solid: Ground Zeroes ook nog gewoon verschijnt voor Xbox 360 en PlayStation 3. De eerste spelbeelden zie je hieronder. In de beste Metal Gear-traditie begint het filmpje met een cutscene van 7 minuten waar voor nieuwkomers geen touw aan vast valt te knopen. De echte spelbeelden beginnen vanaf het moment dat Snake een bergwand beklimt. Verbazingwekkend genoeg lijken de graphics nauwelijks onder die overgang te lijden; ook het speelbare deel ziet er griezelig echt uit. En hoewel deze demonstratie werd gegeven op een pc, houdt regisseur Hideo Kojima vol dat de console-versies niet voor deze beelden zullen onder doen.

Ground Zeroes is waarschijnlijk een vervolg op Metal Gear Solid: Peace Walker voor de PSP. Als je die niet hebt gespeeld lijkt het alsof deze trailer allerlei nieuwe personages introduceert, maar dat valt dus best mee. Kindsoldaat Chico en driedubbelspion Paz Ortega speelden belangrijke rollen in Peace Walker. Zelfs de walkman (waarop een vriendin van Paz per ongeluk de stem van het intelligente computerprogramma Boss AI heeft opgenomen) wordt in dat spel verklaard. Het enige écht nieuwe personage is de man met het verminkte gezicht, maar Kojima kennende zal dat later ook wel een oude bekende blijken te zijn.

Kijken op YouTube

Dit filmpje is door Konami zelf op YouTube gezet, maar tijdens de onthulling van Groud Zeroes op de Penny Arcade Expo ging de demonstratie nog een paar minuten langer door. Als je geen bezwaar hebt tegen trillerige amateurbeelden kun je hier zien hoe Snake (in dit spel dus eigenlijk Big Boss, de vader van Solid Snake) een jeep steelt en een helikopter oproept. Het hoort allemaal bij de nieuwe sandbox-structuur die spelers meer vrijheid moet geven om missies op hun eigen manier uit te voeren.

[g.forum]

Lees ook:Gametrailers bespreekt Metal Gear Solid: Peace Walker
Lees ook:Nieuwe Metal Gear Solid 4 screenshots
Lees ook:Zie Metal Gear Solid 5 een kwartier in actie
Lees ook:Uitgebreide trailer: Metal Gear Solid 3 op de 3DS
Lees ook:Ironie

2 reacties op “Trailer: Metal Gear Solid: Ground Zeroes

  1. Das

    Ik zou deze spellen bet willen spelen, maar dan mis ik dus de achtergrondinformatie van ruim tien spellen. En dat allemaal inhalen vind ik weer iets te veel.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Davide

      Geloof me, speel de originele metal gear solid voor de PS1. Als je dat verhaal hebt uitgespeeld dan ga je je vanzelf verdiepen vanwege de genialiteit!

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.